SEGRE

INFRAESTRUCTURES SERVEIS

Una oferta per reobrir l'estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta

Adif confia a adjudicar-la aquest mes, si compleix els requisits tècnics i econòmics

L’estat actual de la terminal de mercaderies del Pla de Vilanoveta.

L’estat actual de la terminal de mercaderies del Pla de Vilanoveta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha rebut una única oferta per a la gestió de serveis i comercialització de la terminal de transports de mercaderies del Pla de Vilanoveta, situada al costat del polígon El Segre i que fa sis anys que està pràcticament abandonada. El pressupost de la licitació és de 262.860 euros, IVA no inclòs.

Un portaveu d’Adif va indicar que quan obrin la plica efectuaran una valoració tècnica i econòmica per comprovar si l’oferta compleix els requisits del plec de condicions del concurs. I si és així, va afegir, confien a adjudicar la gestió de la terminal aquest mateix mes. El contracte té una durada de cinc anys, amb la possibilitat d’una pròrroga màxima de dos anys i mig.

Al plec de condicions, Adif determina que l’adjudicatari gestionarà els espais, instal·lacions i recursos de l’estació del Pla de Vilanoveta, que té una superfície total per a ús logístic de 17.700 metres quadrats i dos vies on s’efectuen les operacions de càrrega i descàrrega d’Unitats de Transport Intermodal (UTI). Així mateix, l’adjudicatària estarà obligada a la prestació del servei complementari de manipulació d’Unitats de Transport Intermodal a les empreses ferroviàries i altres candidats que ho sol·licitin, d’acord amb les condicions i preus que aprovi el mateix adjudicatari, segons disposa la llei 38/2015 del Sector Ferroviari.

També podrà deixar, amb caràcter comercial, serveis com l’emmagatzemament i dipòsit d’UTI (excepte els de matèries perilloses), neteja i reparació, inspecció, la gestió de duana i els ports i facturació comercial del tren.

Els veïns de Vallcalent esperen que es retiri la tanca al costat del tren L’associació de veïns de la partida de Vallcalent està a l’espera que Adif retiri la tanca de 200 metres que va instal·lar al camí per separar-lo de la via del tren. Es va col·locar a petició de la mateixa entitat el mes de maig del 2017, amb la intenció d’instal·lar els 750 metres restants si convencia els veïns. No obstant, un mes després van demanar per unanimitat que es retirés al considerar-la perillosa, ja que la seua base estreny el camí i dos camions o camionetes grans no poden passar alhora.

tracking