SEGRE

UNIVERSITAT LABORAL

Una jubilació errònia costa 120.000 euros a la Universitat de Lleida

Va haver de readmetre’l per ordre judicial després d’haver-li declarat la incapacitat permanent || Culpa Salut de la mala valoració

Premi als millors titulats - La UdL va entregar ahir 57 diplomes dels premis extraordinaris de final de graus i màsters corresponents al curs 2016-2017. Van ser premiades 36 dones i 21 homes i l’acte es va celebrar al Rectorat.

Premi als millors titulats - La UdL va entregar ahir 57 diplomes dels premis extraordinaris de final de graus i màsters corresponents al curs 2016-2017. Van ser premiades 36 dones i 21 homes i l’acte es va celebrar al Rectorat.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una valoració errònia que ha costat 120.432,55 euros. Aquesta és la quantitat que va haver de pagar la Universitat de Lleida (UdL) a un catedràtic que havia jubilat per incapacitat permanent i al qual va haver de readmetre dos anys després per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va estimar el recurs de l’afectat i va anul·lar la jubilació en concloure que s’havia basat en una valoració mèdica errònia. Arran d’això, la UdL va presentar una reclamació per responsabilitat patrimonial al departament de Salut de la Generalitat perquè li abonés un indemnització pel mateix import en concepte de danys i perjudicis, argumentant que va jubilar el catedràtic partint d’una valoració de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM), organisme que depèn de la conselleria i que és l’encarregat de fer els dictàmens que determinen si hi ha o no incapacitat permanent. Tanmateix, la comissió jurídica assessora de la Generalitat ha desestimat ara aquesta reclamació.

En una resolució dictada el 14 de febrer passat, afirma que no hi ha motiu perquè Salut indemnitzi la UdL perquè aquests 120.432 euros corresponen al salari que hauria d’haver abonat igualment al catedràtic si no l’hagués jubilat. Així, afegeix que el perjudici s’hauria donat en una situació inversa, si el professor hagués continuat treballant i un informe dictaminés després que hauria d’haver estat jubilat. “La Universitat té l’obligació de pagar els salaris dels seus treballadors en actiu fins al moment de jubilar-se”, destaca.

La comissió jurídica assessora de la Generalitat rebutja que Salut l’hagi d’indemnitzar

Els fets sobre els quals ara s’ha pronunciat aquesta comissió corresponen al període d’entre principis de l’any 2014, quan la UdL va decretar la jubilació del docent, i el juliol del 2016, quan la justícia la va obligar a readmetre’l.

tracking