SEGRE

ECONOMIA COMISSIÓ

La Paeria canviarà els dos ascensors del Canyeret

Amb una partida de 235.000 euros, arran de les múltiples avaries dels últims mesos || Llum verda a la modificació del pressupost

Uns ciutadans utilitzant l’ascensor per pujar a la Seu Vella.

Uns ciutadans utilitzant l’ascensor per pujar a la Seu Vella.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió municipal d’Economia va aprovar ahir habilitar una partida per substituir els dos ascensors que van dels jutjats del Canyeret a la Seu Vella arran de les múltiples avaries i incidències que han patit en els últims mesos. Així ho van explicar fonts municipals, que van precisar que per a això el consistori destinarà una partida de 235.000 euros. Aquesta inversió s’ha inclòs en la modificació del pressupost tramitada ahir. Regidors presents a la reunió van explicar que els diners per a aquesta actuació procedeixen d’una part de la partida que estava prevista per al manteniment del cementiri.

La modificació del pressupost, que va ser aprovada amb els vots a favor del PSC i Ciutadans, el vot en contra del Comú i l’abstenció de la resta de grups, també inclou el pagament de factures pendents de l’any passat, que ascendeixen a 700.000 euros.

La comissió d’Economia va aprovar ahir rebaixar l’IBI un 50% a 38 pisos de lloguer social

Les avaries en aquests ascensors s’han convertit en freqüents des de fa anys, ja que també han estat objecte de nombrosos actes vandàlics, especialment durant els mesos d’estiu. Per aquest motiu, el consistori va instal·lar càmeres de vigilància el juliol passat i a començaments d’any va anunciar que hi hauria un controlador per vigilar el bon funcionament dels ascensors municipals a través d’una ampliació del contracte amb l’empresa que els gestiona. A banda dels del Canyeret, també hauria de supervisar els ascensors de Sant Joan, Paer Rufes, plaça l’Escorxador i el de la Costa del Jan, que va entrar en funcionament el gener passat.

Paral·lelament, la comissió d’Economia va informar favorablement de 38 expedients que demanaven una rebaixa de l’Impost sobre Béns i Immobles (IBI) per a pisos inscrits en el programa de mediació de lloguer social. Aquests 38 habitatges se sumen així als 52 que ja es van acollir els anys anteriors a una rebaixa del 50% de l’IBI. Així mateix, va aprovar el pla de prevenció d’assetjament laboral a les oficines municipals i va presentar les dades de liquidació dels pressupostos de la Paeria del 2018.

tracking