SEGRE

UNIVERSITAT ORGANISMES

El Consell Social de la UdL compleix 25 anys amb el repte d'aconseguir més implicació de les empreses

El Consell Social de la UdL compleix 25 anys amb el repte d’aconseguir més implicació de les empreses || Tots els presidents de la Generalitat, presents avui en la celebració de l’efemèride

La constitució del Consell Social, amb el seu primer president.

La constitució del Consell Social, amb el seu primer president.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Social de la Universitat de Lleida, el màxim òrgan de participació de la societat a la UdL, compleix les noces de plata (va ser creat en època del rector Jaume Porta i el seu primer president va ser el ja desaparegut Simeó Miquel) i tots els presidents de la Generalitat de la democràcia seran presents avui en la commemoració de l’efemèride, ja sigui presencialment (Quim Torra, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol) o a través de missatges (Pasqual Maragall i Carles Puigdemont). Delfí Robinat, l’actual president del Consell Social, el defineix com “un pont que connecta la societat amb la universitat i transmet les necessitats que la societat reclama”.

El formen representants de diferents sectors socials, organitzacions sindicals i empresarials, estudiants, exalumnes i professors (vegeu el desglossament) i té l’atribució d’aprovar el pressupost de la UdL. “Ser president del consell social és una tasca molt gratificant. Servir el territori i la societat és important”, destaca Robinat, que veu necessària una major difusió de la UdL per continuar creixent, així com una vinculació més significativa entre universitat i empreses, “ser capaços de promocionar què pot fer la universitat per a les empreses i viceversa”.

El seu antecessor, Ramon Roca, president del 2008 al 2016, també subratlla la importància d’haver pogut conèixer “la UdL des de dins” i de la seua època elogia que a la fi es va aconseguir “la reivindicació històrica de Veterinària”, crear campus fora de Lleida “a Igualada, Barcelona i a Madrid”, i augmentar la internacionalització de la UdL.

Precisament, cita aquest últim aspecte com a repte a potenciar en els propers anys, així com una major implicació de les empreses del territori.

Josep Maria Pujol, president entre el 1999 i el 2008, té clar que “per a una persona que ve de fora, ser dins de la universitat és ser en un altre món, aconsellaria a tot el que pugui que passi pel Consell Social, és molt enriquidor”. Una de les actuacions que destaca de la seua època és la planificació estratègica dels centres i facultats. Considera que la UdL “és una molt bona universitat, i ho dic a tot el que vulgui escoltar-me, hi ha una gran familiaritat entre els professors i els alumnes”. I sobre el fet de la falta d’aportació econòmica per part de les empreses, apunta com una de les causes el fet que no hi hagi incentius al mecenatge.

Representants d’institucions, empreses, sindicats i UdL Aquest organisme està format per representants del Consell Executiu (Antonio Pujol com a vicepresident i Sílvia Falip), del Parlament (Antoni Gelonch i Óscar Uceda), sindicats (José Luis Aguilà per UGT i Cristina Rodríguez per CCOO), organitzacions empresarials (Maria Rosa Eritja per Foment del Treball i Jaume Saltó per Pimec), ens locals (Joan Gilart) i exalumnes (Josep M. Moragues). D’altra banda, l’integren també el rector de la UdL, el gerent, la secretària general, personal docent (Montserrat Casanovas), estudiants (Axel Albendea) i personal d’administració i serveis (Teresa Parache). També hi ha convidats permanents (Antoni Garí i Manuel Raventós).

La constitució del Consell Social, amb el seu primer president.

La constitució del Consell Social, amb el seu primer president.SEGRE

La constitució del Consell Social, amb el seu primer president.

La constitució del Consell Social, amb el seu primer president.SEGRE

tracking