SEGRE

COL·LECTIUS ASSENTAMENTS

Adéu al campament gitano de Cappont al cap de 20 anys

Ja està deshabitat i a la zona només queden residus || La Paeria ha reallotjat una parella i l’altra se n’ha anat pel seu compte

L’assentament ha estat vint anys en aquesta zona de Cappont, a prop dels Camps Elisis.

L’assentament ha estat vint anys en aquesta zona de Cappont, a prop dels Camps Elisis.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assentament gitano que portava uns vint anys a Cappont, a prop dels Camps Elisis, ha passat a la història, segons va confirmar Paco Salazar, president de l’associació Futur. Les barraques i una rulot situades a la zona més pròxima a l’avinguda Victoriano Muñoz han desaparegut i la zona està neta, mentre que altres d’ubicades darrere d’uns arbres estan en ruïnes, envoltades de multitud de residus. La Paeria assegura que de les persones que hi quedaven, ha proporcionat allotjament d’urgència a una parella gran, mentre que una altra de més jove tenia mitjans per buscar-se una alternativa. Per la seua banda, Salazar afirma que una parella s’ha traslladat “a un altre campament” i que la resta de persones que hi havien viscut històricament estan ara en habitatges o d’okupes. Va recordar que va ser la llar de tres clans familiars formats per aproximadament vuitanta persones, moltes d’ells nens i joves.

Assenyala que està pendent de reunir-se amb l’edil Xavier Rodamilans per impulsar un projecte d’integració social d’aquest col·lectiu, basat a “treballar la convivència, el civisme i el respecte”, i veu necessària la implicació també de la Generalitat i entitats gitanes.

tracking