SEGRE

EDUCACIÓ DESPESES

Universitats condiciona la rebaixa de taxes al fet que hi hagi pressupost

Afirma que “en la mesura que els comptes ho permetin, es farà progressivament” || La UdL destaca que mig centenar d’empreses col·laboren amb la formació dual

El secretari d’Universitats, durant la seua intervenció a la jornada sobre formació dual.

El secretari d’Universitats, durant la seua intervenció a la jornada sobre formació dual.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari d’Universitats de la Generalitat, Francesc Xavier Grau, va reconèixer ahir que la rebaixa de les taxes que el Govern va anunciar tant en els graus com en els màsters es farà en funció de si hi ha diners o no per fer-ho. Després que el Parlament hagi demanat diverses vegades la reducció d’un 30% de les taxes universitàries i alhora que el mateix Grau anunciés fa setmanes que preveuen rebaixar el preu dels màsters per equiparar-lo amb el dels graus. Va recalcar que “és un assumpte pressupostari. En la mesura que el pressupost pugui incloure la mesura, es farà” i va precisar que aquesta rebaixa seria progressiva. “La qüestió és quant temps necessitem. Només s’allarga per la limitació dels recursos”, va assegurar Grau.

El secretari d’Universitats va fer aquestes declaracions després de tancar una jornada sobre el futur de la formació dual ahir a la Universitat de Lleida (UdL). Grau va dir que aquest sistema, que combina la teoria a les aules i pràctiques remunerades al món laboral, “es normalitzarà amb el temps”. No obstant, va defensar que alguns graus conservin el format original, ja que “hi ha titulacions amb una essència més acadèmica sense una professió clarament identificada, i és on la formació dual seria artificial”. Grau va acabar indicant que, per aplicar la formació dual amb èxit, és necessari que “l’empresa i la universitat es coresponsabilitzin”.

D’altra banda, el vicerector de Planificació, Innovació i Empresa, Ferran Badia, va dir que la UdL és pionera en formació dual, l’únic centre de Catalunya que aplica aquesta metodologia en dos graus i tres màsters. “Vam començar el primer projecte, el d’Educació Primària, amb seixanta estudiants per curs i amb set empreses, ara són cinquanta i la tendència és que vagi a més. Actualment també tenim el grau dual en Arquitectura Tècnica i Edificació amb dos alumnes i el curs que ve estrenarem un altre grau de formació dual al campus d’Igualada”. Amb tot, Badia va subratllar que no “ens interessa la quantitat sinó la qualitat”. D’altra banda, el campus de Cappont va acollir una jornada sobre innovació agroalimentària per promoure la col·laboració entre universitats i pimes i que impulsa el Campus Iberus.

El secretari d’Universitats, durant la seua intervenció a la jornada sobre formació dual.

El secretari d’Universitats, durant la seua intervenció a la jornada sobre formació dual.AMADO FORROLLA

tracking