SEGRE

ADMINISTRACIONS PROJECTES

Mur de contenció contra el risc d'inundabilitat a Lleida

Larrosa diu a la CHE que el POUM el preveu en l’arribada del riu a Lleida, abans del canal de Seròs || Demana més cabal ecològic

Larrosa es va reunir a Saragossa amb la presidenta de la CHE.

Larrosa es va reunir a Saragossa amb la presidenta de la CHE.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va explicar ahir a Saragossa la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Dolores Pascual, que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) preveu actuacions per evitar riscos d’inundabilitat del marge esquerre del riu Segre, on es troba l’actual recinte firal i el projectat per a mitjà termini. Larrosa va incidir que “es planteja una inversió concreta en l’arribada del riu Segre a Lleida abans del canal de Seròs amb la construcció d’un mur de contenció per acabar de fer l’acompanyament de l’aigua cap a la canalització, que correspon a Endesa”.

El recinte firal de Lleida està en plena trama urbana, a diferència de la zona d’Escalarre on hi havia previst inicialment el festival Doctor Music, que s’ha traslladat a Montmeló precisament perquè l’Agència Catalana de l’Aigua veu risc d’inundabilitat a la zona.

Projecten un camí de la Mitjana a Corbins amb una passarel·la que el connecti amb la partida de Grenyana

La Paeria també va presentar a la CHE el projecte del camí del nord, un vial que va des de la Mitjana a Corbins, i es va acordar estudiar el punt més idoni per ubicar una nova passarel·la que connecti aquest camí amb la partida de Grenyana.

Així mateix, va remarcar que Lleida és una de les ciutats pioneres a disposar d’un Pla del Riu per potenciar-ne la conservació i Larrosa va exposar que una de les “assignatures pendents” per millorar-lo és “aconseguir un cabal ecològic mínim que garanteixi la bona salut ambiental i eviti problemes com la proliferació de macròfits i mosquits”.

L’alcalde va dir que durant la trobada “es van debatre les possibilitats reals” d’incrementar-lo i va recordar que la Paeria presentarà proposades en aquest sentit en la fase d’exposició pública dels documents inicials del Tercer Cicle de Planificació Hidrològica del Pla Hidrològic de l’Ebre, abans del proper dia 19.

D’altra banda, l’ajuntament també va reclamar a la Confederació millores al riu Noguerola i la clamor de les Canals i actuacions també als camins de Sucs i Raimat.

tracking