SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

Intenta agredir sexualment una nena de dotze anys que passejava el gos a Lleida

La menor va ser assaltada per un desconegut al portal de casa i es va posar a cridar, fet que va provocar que sortís a auxiliar-la la seua mare i l’agressor fugís || Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació

Vista de la comissaria dels Mossos, que han obert una investigació per detenir l’agressor.

Vista de la comissaria dels Mossos, que han obert una investigació per detenir l’agressor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra investiguen un intent d’agressió sexual d’una nena de 12 anys que va tenir lloc aquest dimarts  al matí al barri de Balàfia. Els fets van tenir lloc ahir a primera d’hora del matí, abans de les 8.00 hores, quan la víctima tornava de passejar el gos abans d’anar a l’institut. Segons van informar fonts coneixedores dels fets, la petita anava pel carrer amb l’animal quan va veure un individu que s’atansava on era ella i l’avançava. Quan la nena es disposava a entrar al portal del seu habitatge, aquest home va entrar amb ella i es va dirigir caminant al primer pis per les escales. En un moment donat, va girar cua, va anar cap a la menor i la va agafar violentament fins que la va tirar a terra. L’individu va intentar abaixar-li els pantalons i fer-tocaments a la menor, que va començar a cridar per demanar ajuda. L’home li va tapar la boca amb la mà, però la víctima va aconseguir escapolir-se i va tornar a demanar auxili. Els crits de la nena i els lladrucs del gos van alertar la mare de la menor, que va sortir corrents a l’escala per esbrinar què passava, per la qual cosa l’home va sortir corrents. La menor va explicar el que havia passat a la seua mare i van interposar la denúncia immediatament en comissaria.

Els Mossos d’Esquadra van prendre declaració a la víctima, que va facilitar una descripció de l’agressor als agents, que van iniciar una investigació per intentar localitzar-lo. La menor va ser atesa pels serveis d’emergències, ja que presentava contusions després de l’assalt.

El mes de gener passat, una adolescent de setze anys va denunciar haver patit un atac sexual quan s’adreçava a l’Escola del Treball. L’agressor la va agafar i va començar a fer-li tocaments. La víctima es va posar a cridar i va aconseguir que l’home fugís. Un mes abans, una jove de dinou anys va patir un atac en un portal de Balàfia. La víctima va ser abordada per un desconegut que li va fer tocaments.

Tres denúncies a la setmana per delictes sexuals a Lleida en un any La policia catalana va registrar l’any passat una mitjana de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals a les comarques de Ponent. Entre el gener i el desembre del 2018, es van comptabilitzar un total de 155 denúncies per delictes contra la llibertat sexual, ja sigui per abusos, agressions, exhibicionisme, assetjament o prostitució. Una xifra que ha augmentat un 23 per cent respecte als fets coneguts pels Mossos a la província de Lleida el 2017. Per tipologia de delicte, tres de cada deu denúncies van ser per agressions sexuals, la qual cosa significa que l’autor o autors van exercir la violència o la intimidació contra la víctima per portar a terme una conducta sexual no consentida. En total, es van denunciar 47 casos d’agressions sexuals a Ponent, cinc més de les que es van presentar el 2017.

tracking