SEGRE

LA CARA DE...

Rosa Burrell: «He planxat 30 anys la 'rojigualda'»

Número 3 de Junts per Catalunya

«He planxat 30 anys la ‘rojigualda’»

«He planxat 30 anys la ‘rojigualda’»ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

De Burrell a Burrel, hi va un abisme.

Sens dubte! La diferència en el cognom és de només una l, però a nivell polític Maria Burrel i jo estem en extrems oposats.

Va denunciar vostè una agressió al Clot. Tanmateix, Ciutadans diu que qui provoca enfrontaments és l’independentisme.

Això és una cosa que a la resta de l’Estat poden fer creure, però els que vivim a Catalunya sabem que no és veritat. Posar llaços grocs no és provocar enfrontaments, diguin el que diguin. Els enfrontaments els provoquen ells amb segons quins espectacles al Parlament de Catalunya.

Les enquestes no ho preveuen, però suposem que JxCat en treu dos a Lleida i vostè acaba al Congrés (Turull probablement no podrà exercir). Espera catalanofòbia a Madrid?

No em fa cap por. Pensi que el meu marit era un militar murcià [rialles]. És més: prefereixo trobar-me mostres de catalanofòbia perquè serà una oportunitat magnífica perquè vegin que no sóc agressiva i que el que els expliquen molts mitjans del que passa a Catalunya no és veritat. Jo no tinc cap problema amb la bandera espanyola. L’he planxat durant 30 anys! [rialles una altra vegada].

?

La portava el vestit militar del meu exmarit.

Ah, esclar! Jordi Cuixart ha dit que als independentistes els agrada molt el que diu perquè no ha entrat en política. No és el seu cas.

Jo he entrat per primera vegada en política quan he deixat de ser coordinadora de l’ANC a Lleida.

Ha temut anar a la presó?

Sabia que era una possibilitat, encara que, més que això, el que he temut són agressions per part de persones unionistes com la que vaig patir al Clot, per la qual, per cert, l’agressor encara no ha estat jutjat.

L’altre dia el primer diari espanyol va treure un editorial duríssim contra Puigdemont.

Puigdemont és l’enemic número 1 de l’Estat. Per això m’he apuntat a JxCat. Hi ha molta més veritat en les informacions sobre Catalunya de The New York Times o de Le Figaro que a les de la majoria de mitjans espanyols.

L’editorialista semblava tenir menys por d’ERC.

L’aposta d’ERC és vàlida, per descomptat, però de vegades sembla que hagi oblidat l’1-O.

«He planxat 30 anys la ‘rojigualda’»

«He planxat 30 anys la ‘rojigualda’»ITMAR FABREGAT

tracking