SEGRE

PAERIA URBANISME

El govern local porta el projecte del Parc de les Arts a l'últim ple

Compta amb un pressupost inicial d’1.152.785 euros i es finançarà amb la cessió de terrenys de Copa d’Or || La reforma de la plaça la Panera, també a debat

Vista aèria del pàrquing provisional a Alcalde Pujol on està previst el parc.

Vista aèria del pàrquing provisional a Alcalde Pujol on està previst el parc.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Urbanisme que es va celebrar ahir va tramitar la proposta d’aprovació inicial del projecte del parc als carrers Alcalde Pujol, Segrià i Cristòfol de Boleda (que havia d’acollir el Parc de les Arts) per un import de 1.152.785 euros. Així, anirà al ple de divendres que ve, l’últim d’aquest mandat. En el cas que el ple li doni llum verda, el projecte podria sortir a licitació. Fa anys que aquest parc està pendent després que l’ajuntament hagi de redissenyar-lo arran de les protestes veïnals pel pla inicial, que preveia un equipament privat en part del terreny que permetria finançar les obres a través del cànon de la concessió. Finalment, el consistori va anunciar que l’equipament seria totalment públic i que el parc es finançaria amb la concessió d’una parcel·la a la zona de Copa d’Or. En aquest sentit, la comissió també va tramitar la licitació d’aquest solar perquè es pugui cedir.

El projecte del nou parc compta amb l’objecció de l’interventor municipal ja que l’ajuntament no té cap partida assignada al pressupost d’aquest any. Un altre dels punts tractats de la comissió d’Urbanisme va ser la proposta d’aprovació inicial de la urbanització i rehabilitació de la plaça de la Panera i els seus voltants per 865.000 euros. Aquesta actuació també va comptar amb l’objecció de l’interventor pel mateix motiu que el projecte del nou Parc de les Arts, però el també anirà al ple municipal i preveu millorar els accessos al museu de La Panera i condicionar-ne l’interior. D’altra banda, la comissió va aprovar el plec de condicions per a la reforma dels ascensors del Canyeret per un import de 269.530 euros.

El projecte va comptar amb l’objecció de l’interventor al no disposar d’una partida pressupostària assignada

Així mateix, va donar llum verda al pagament per a l’expropiació d’una finca situada al número 2 de la plaça Sagrada Família i un terreny al polígon industrial El Segre.

El conveni estableix que els propietaris de sis terrenys els cediran a l’ajuntament per poder-hi executar l’obra. Les superfícies de les finques van des dels 95 metres quadrats fins als 1.207. Està previst que el nou vial, que desdoblarà l’actual, tindrà dos rotondes, una a l’altura del carrer Palauet i una altra a Pla d’Urgell i tindrà un cost de 2.899.878,38 euros. El projecte de construcció també preveu la reforma del carrer Galícia, que serà de sentit únic, i la prolongació del carrer la Portella fins al vial, així com la millora dels carrers Salou i Astúries.

Aprovats els convenis per habilitar el vial de Torre Salses

La comissió d’Urbanisme també va aprovar portar al ple de la setmana que ve la proposta d’aprovació dels convenis urbanístics per construir el nou vial Víctor Torres, que connectarà amb la futura zona comercial de Torre Salses. Ho va fer amb els vots a favor dels grups del PSC, Ciutadans i Partit Popular.

tracking