SEGRE

DENÚNCIA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Farah amenaça amb una vaga de fam per recuperar el seu fill

La lleidatana denuncia inacció de la justícia a Espanya en una “lluita a contrarellotge”

Farah i el seu fill Adam, de 3 anys, abans de ser separats a Egipte.

Farah i el seu fill Adam, de 3 anys, abans de ser separats a Egipte.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Si d’aquí a un mes i mig el procés judicial per recuperar el meu fill no avança faré una vaga de fam davant del Congrés. Necessito que m’escoltin.” Així de desesperada es mostrava ahir la lleidatana Farah Mohamed, que porta més de cinc mesos lluitant per recuperar el seu fill Adam, de 3 anys, al denunciar que el seu marit el reté contra la seua voluntat al Caire, la capital d’Egipte, després d’enganyar-la i amenaçar-la de mort. El passat 24 de febrer va tornar a Benalmádena, on residia amb el seu fill, per continuar amb els tràmits judicials des d’Espanya ja que, segons va explicar aquest diari, “la meua advocada em va recomanar que tornés per aconseguir que un jutge d’aquí em cedeixi la pàtria potestat”, alhora que va afegir que “estem lluitant a contrarellotge perquè, si no hi ha cap avenç en els propers mesos, el pare del nen podria declarar que Adam té arrelament a Egipte”. “Des que el seu pare el va apartar per força de mi, només he pogut veure’l en dos ocasions”, lamenta aquesta jove de Torrefarrera, que assegura que “el procés està estancat perquè cada vegada està canviant de casa i no li arriben les notificacions judicials”.

Quant als tràmits a Espanya, denuncia que “des que vaig tornar no hi ha hagut cap avenç per aconseguir mesures cautelars i ja no sé què fer. Quan vaig veure l’Adam per última vegada encara utilitzava bolquers, era gairebé un nadó, que em necessita tant com jo a ell”.

El pare d’Adam el reté a Egipte contra la seua voluntat des del gener ? El malson de Farah va començar quan va viatjar amb el seu marit a Egipte per iniciar els tràmits de separació. El dia que havien de tornar, el 4 de gener, la seua parella li va dir que no li deixava emportar-se el fill i la va amenaçar de mort. Des d’aleshores, Farah només ha pogut veure el fill dos vegades, al concertar trobades en un centre comercial. La Fiscalia egípcia va donar la custòdia del petit de 3 anys a la mare, però la sentència no es va executar perquè el pare es canvia contínuament de domicili i les autoritats no aconsegueixen localitzar-lo.

tracking