SEGRE

URBANISME TRÀNSIT

Queixes de taxistes perquè cotxes aparcats bloquegen un carril davant l'estació de Lleida

Queixes de taxistes perquè impedeixen girar a l’esquerra cap a Ferran

Cotxes aparcats al carril per girar cap a rambla Ferran.

Cotxes aparcats al carril per girar cap a rambla Ferran.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes denuncien que cada dia hi ha vehicles que utilitzen el carril de davant de la plaça de l’estació de trens per deixar o recollir passatgers, amb la qual cosa impedeixen que els cotxes que vénen del pont de Príncep de Viana puguin girar a l’esquerra cap a rambla Ferran. “És un embolic, cada dia passa el mateix i obstaculitzen la circulació”, van afirmar alguns taxistes, que van criticar que “hi hagi tan poca seguretat viària”. A més, com que el carril per fer el gir cap a Ferran és ocupat, van assenyalar que molts turismes no s’adonen de la seua existència, per la qual cosa “giren des d’un dels dos carrils centrals saltant-se tota la senyalització i provocant més caos”.

Les dos cooperatives de taxis de la ciutat, Tele Ràdio Taxi i Loteutaxi, estan pendents d’una reunió amb la Paeria per traslladar la seua parada actual davant de l’estació al pàrquing de zona blava. “Ara està tallada per una sortida d’emergència i un pas de vianants amb semàfor, i a partir d’allà s’estreny el carril i és perillós”, va denunciar un portaveu de Loteutaxi, que també va criticar la futura ubicació perquè “haurem de sortir de la parada en direcció a la plaça Europa i comportarà l’encariment del servei per la volta que haurem de fer si volem anar en direcció contrària”. Tanmateix, des de Tele Ràdio Taxi afirmen que “la nova parada serà més segura i cal prioritzar la seguretat”. Tot i així, diversos taxistes es van mostrar convençuts que la “parada ideal” seria al lateral de la plaça situada al costat de la coberta del pàrquing subterrani.

El carril per girar des de Príncep de Viana cap a Ferran està en actiu des de principis d’any, quan es van habilitar dos carrils per sentit en aquest tram.

tracking