SEGRE

EMPRESES INSTITUCIONS

Arranquen les eleccions la Cambra amb deu vocals decidits al pactar Pimec i Fecom

Més d’un terç dels 28 en joc, cosa que reforça com a favorita la llista que lidera Jaume Saltó davant la de la Coell || Les patronals en nomenaran quatre més i les empreses que més aporten, uns altres quatre

L’empresari Marc Cerón, procedint ahir a tramitar el seu vot electrònic.

L’empresari Marc Cerón, procedint ahir a tramitar el seu vot electrònic.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Lleida, que igual que a les altres cambres catalanes estrenen el vot electrònic, van començar ahir amb 10 dels 28 vocals elegibles ja decidits arran del pacte assolit dimarts entre Pimec i la Federació de Comerç (Fecom). La majoria corresponen als dels grups englobats en el sector del comerç, que són les que es van repartir aquestes dos patronals. Així, els deu vocals ja decidits seran Marc Cerón (per l’empresa Ilerda Serveis), Rafael Oncins (Supsa Supermercats Pujol), Manel Llaràs (Comercial Llaràs), Berenguer Pla (Ricomak, del grup ICG), Pompili Roiger (Dressing Balaguer), Antonio Márquez (Templarios), Joan Fernández (Celleret del Segre), Estanis Grau (Control Motor Serveis), Àngel Ferrer (Vectio Serveis) i Josep Tarragona (Transports Tarragona).

Aquesta situació reforça la condició de favorita de la candidatura de Pimec liderada pel seu president, Jaume Saltó, que es postula per succeir Joan Simó al capdavant de la Cambra, davant la de l’altra patronal, la Coell, que no compta amb un candidat concret a la presidència.

Diversos empresaris van coincidir ahir a destacar que fa mesos que la Pimec prepara els comicis i que el pacte a última hora amb la Fecom, que anava de la mà amb la Coell, fa que la seua candidatura, denominada “Connectem Lleida”, tingui molts números per tenir la majoria en el ple. La llista de la Coell es denomina “Des de Lleida per a Lleida”.

Les 20 vocalies que estan en joc compten en total amb mig centenar de candidats. A més dels 28 vocals que elegeixen les empreses, n’hi ha 4 que nomenen les patronals i 4 més per a les empreses que més diners aporten a la Cambra.

El cens està integrat per 33.142 empreses. El termini per a la votació electrònica va començar ahir i finalitzarà el dimarts dia 7. El dimecres 8 es podrà votar a la seu de la Cambra, també per via electrònica, fins a les 18.00 hores. Aquell mateix dia es farà el recompte de vots i es proclamaran els resultats.

El nou president rellevarà Joan Simó, que ha ocupat el càrrec durant els últims 28 anys. El seu últim mandat s’ha prolongat cinc anys més del previst pel retard en l’aprovació de la nova normativa. A més, seran els primers comicis reals des del 1991, ja que en tots els celebrats des d’aleshores sempre hi havia una única llista de consens.

Unes 682.000 empreses estan cridades a votar a Catalunya Les eleccions se celebren simultàniament a les tretze cambres de comerç catalanes. En total, estan cridades a votar unes 682.000 empreses, de les quals més de 400.000 corresponen a la de Barcelona. En aquestes eleccions hi ha dos grans novetats. Una és l’estrena del vot electrònic i la supressió del tradicional per correu. L’altra, la pugna per la presidència en bona part de les cambres, especialment a la de Barcelona, en la qual es presenten un total de 5 candidatures entre les quals n’hi ha una de caràcter inequívocament independentista. No obstant, a nivell general la principal lluita és entre les patronals Foment del Treball (que a Lleida representa la Coell) i Pimec. En canvi, a la de Tàrrega, que és la més petita de Catalunya, sí que hi ha consens i Carles Giribet serà el nou president en substitució de Delfí Robinat.

tracking