SEGRE

POLÍTICA SERVEIS

L'oposició remunicipalitzarà l'aigua si guanya les eleccions

JxCat, ERC, CUP i Comú van firmar ahir un pacte amb aquest objectiu || Critiquen l’encariment del servei dels últims anys

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caps de llista de Junts per Catalunya Lleida, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú es van comprometre ahir a remunicipalitzar el servei d’aigua de la ciutat al firmar el Pacte Social per l’Aigua Pública, promogut per l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP). El portaveu de l’entitat, Arnau Comes, va assenyalar que aquest document l’han firmat diverses formacions de diferents ciutats de Catalunya i “considerem que és un tema que serà clau en els pròxims anys. Hi ha hagut una pèrdua del control de la gestió d’aquest servei i no poden desentendre’s d’una cosa tan essencial”, va apuntar Comes. Respecte a si la remunicipalització del servei suposaria un augment o una baixada de l’impost d’aigües, Comes va dir que “és un assumpte que no posem sobre la taula perquè és molt complex, però hi ha moltes despeses de la part privatitzada que s’estalvien, una altra cosa serà si això repercuteix o no en el ciutadà, el que està clar és que a nivell administratiu és més barat”.

En aquest sentit, l’alcaldable de JxCatLleida, Toni Postius, va declarar que “Lleida paga un preu desorbitat per l’aigua, aquests últims quatre anys la Paeria ha mirat cap a un altre costat a l’hora de veure si complien els requisits de la concessió en matèria d’inversions i compartim els objectius d’aquest manifest”. El candidat d’ERC, Miquel Pueyo, va dir que Lleida “és la novena ciutat de l’Estat amb l’aigua més cara” i que la Paeria “ha de deixar de ser una clienta complaent amb les concessionàries per ser-ne una que sigui capaç d’exigir i supervisar la prestació d’aquests serveis”. Al seu torn, la cap de llista de la Crida, Rosa Peñafiel, va declarar que “entenem que l’aigua és un dret i no un negoci i la gestió pública de l’aigua garanteix qualitat, universalitat i defensa dels drets dels treballadors”. Per la seua part, l’alcaldable del Comú Sergi Talamonte va reivindicar “recuperar la sobirania de l’aigua” i va criticar que “des del 2004 s’ha encarit tres vegades el preu de l’aigua”.

Pueyo, Postius, Talamonte i Peñafiel, ahir després de firmar el pacte.

Pueyo, Postius, Talamonte i Peñafiel, ahir després de firmar el pacte.MAGDALENA ALTISENT

tracking