SEGRE

INSTITUCIONS ELECCIONS

Saltó es perfila com a favorit a presidir la Cambra a l'espera de l'escrutini

Ahir a la nit no hi havia resultats tot i que a Lleida només havien votat 800 empresaris

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Lleida van acabar ahir sense que passada la mitjanit hagués finalitzat l’escrutini, tot i que només hi havia 800 vots. El motiu és que el sistema electoral de les tretze cambres catalanes estava centralitzat a Barcelona. De totes maneres, el president de la Pimec, Jaume Saltó, es perfila com a favorit.

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Lleida van acabar ahir a la tarda amb una participació de només vuit-cents empresaris en l’estrena de la votació electrònica. Tanmateix, passada la mitjanit encara no hi havia resultats, ja que tot el sistema electoral està centralitzat a Barcelona i la junta electoral no havia remès l’acta de l’escrutini als responsables de la institució a Lleida. De totes maneres, el president de la Pimec a Lleida, Jaume Saltó, es perfila com a favorit per ser també el president de la Cambra en substitució de Joan Simó, que ha ocupat aquest càrrec des del 1991. En aquestes eleccions hi havia en joc 28 vocals del ple, però 10 estaven escollits per endavant arran del pacte que van assolir la Pimec i la Fecom en vigílies d el’obertura del termini per votar el dia 2. D’ells, la majoria són de la llista de la Pimec, que estava integrada per 26 membres, mentre que l’altra patronal, la Coell, en va presentar una altra amb 20.

Al marge dels 28 vocals electes, falta per nomenar-ne 8 més. La meitat seran de les quatre empreses que aportin més diners a la Cambra i uns altres quatre, de les patronals. Està previst que el 6 de juny se celebri un ple al qual s’integraran els quatre de les empreses que paguin més i, posteriorment, els 32 vocals escolliran mitjançant una votació els quatre representants de les patronals.

El nou president de la institució rellevarà Joan Simó, que ha ocupat el càrrec des del 1991

Malgrat que aquestes eren les primeres eleccions des de l’any 1991 amb dos candidatures i de l’estrena del vot electrònic per tal de facilitar la participació, aquesta ha acabat sent molt baixa, ja que únicament hi ha hagut vuit-cents vots, quan el cens estava format per unes 32.000 empreses. D’aquests, 711 van votar a distància en el termini habilitat per fer-ho, del dia 2 al 7, i 89 ho van fer ahir a la Cambra.

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.AMADO FORROLLA

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.AMADO FORROLLA

tracking