SEGRE

Jaume Saltó, disposat a pactar amb la Coell la direcció de la Cambra

La participació en les eleccions va ser del 2,5% i l’escrutini va durar fins a la matinada

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.

Saltó i la majoria de membres de la seua llista es van congregar ahir a la nit a la seu de la penya El Sogall.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Connectem Lleida, la llista presentada per Pimec Lleida i encapçalada pel president, Jaume Saltó, va ser la formació guanyadora de les eleccions a la Cambra de Comerç a l’obtenir 15 dels 28 vocals que hi havia en joc pels 7 que va ob- tenir la llista presentada per la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (Coell). D’altra banda, la Federació de Comerç (Fecom), que donava suport a la llista de Pimec, en va aconseguir 3. Els altres 3, dos de transports i un de La Caixa, no figuraven en cap llista. La xifra de participació en aquests comicis va ser molt baixa, del 2,5%, ja que només van votar 800 empresaris dels 32.000 que podien fer-ho. No obstant, el recompte de vots es va prolongar fins a altes hores de la matinada a causa que tot el sistema electoral estava centralitzat a Barcelona.

Malgrat ser la llista més votada amb diferència, Saltó es va mostrar ahir previngut i va allargar la mà amb l’objectiu de “buscar una llista de consens per a la junta directiva de la Cambra i intentar pactar amb tots, no ens tanquem a res”. Saltó també va precisar que “el millor hauria estat no anar a eleccions perquè això ha provocat molta tensió entre les empresaris, però ara toca compondre una junta per dirigir la Cambra al més consensuada possible”.

Per la seua part, el vicepresident i portaveu de la Coell a la Cambra, Oriol Pelegrí, va valorar positivament els seus resultats i va mostrar disposició a “parlar amb tohom i buscar acords”. Respecte a si presentaran a un candidat alternatiu per a la presidència, va dir que “donem llibertat a les nostres empreses perquè valorin aquesta possibilitat, no descartem res”.

Al seu torn, la presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja, va assenyalar que “aquest era el resultat que esperàvem”. Tanmateix, va preferir no pronunciar-se sobre si donaran suport a la candidatura de Saltó, tot i que la Fecom va pactar amb la Pimec el repartiment dels vocals del comerç “De moment, només s’ha postulat una persona a la presidència, tocarà reunir-nos i elegir el millor candidat quan sapiguem qui es presentarà”, va dir. Les eleccions a les tretze cambres de Catalunya van estar marcades pel gran triomf de la llista independentista impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Barcelona, que va obtenir 32 de les 40 vocalies.

tracking