SEGRE

PARDINYES INCIVISME

Aquest és el paisatge després del mercadillo de Pardinyes

Centenars de bosses van envair ahir, pel vent, els carrers de Pardinyes || Els veïns, que denuncien que passa cada dissabte, plantegen sancions

Desenes de bosses a la font de Pardinyes.

Desenes de bosses a la font de Pardinyes.J. MARTÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bosses i més bosses de plàstic envaïen ahir els voltants del mercadillo de Pardinyes, a l’esplanada de Barris Nord, a causa del vent. N’hi havia desenes a la font rotonda de Corregidor Escofet, en carrers adjacents i fins i tot al parc de la Mitjana. Tanmateix, aquesta imatge és habitual cada dissabte als voltants del mercat. “Fa anys que ens queixem de l’incivisme amb les bosses de plàstic que provenen del mercadillo”, va assenyalar el president de l’associació de veïns de Pardinyes, Rafa Fernández, que va afegir que “part de la culpa és dels paradistes, però sobretot és per l’incivisme de la gent”. Va manifestar que “el paisatge és el de sempre, cada dissabte a les 15.00 hores, quan finalitza el mercadillo, però de seguida passen els serveis de neteja, que fan el que poden”. També va assenyalar que “la Paeria fa el que pot i ha estat molt a sobre, però ja no sabem què fer”, de manera que va considerar que “cal plantejar si l’única solució seria sancionar els paradistes o si cal prendre un altre tipus de mesures”.

En aquest sentit, va explicar que “abans passava el mateix amb restes de fruita, que quedaven tirades a terra.” Però l’any 2005, l’ajuntament va amenaçar amb sancions els paradistes “si no deixaven el lloc tan net com l’havien trobat”. Aquell any, després de les nombroses queixes de veïns, la Paeria va col·locar al mercadillo 54 contenidors de matèria orgànica. Així mateix, Fernández va recordar que “fa uns anys, l’acumulació d’escombraries va arribar a avariar la font i es va haver d’invertir molt per reparar-la”. Però les restes de bosses de plàstic no són l’únic problema del mercadillo. També ho és la falta d’aparcament als voltants, que provoca que cada setmana desenes de vehicles ocupin la zona d’arbres del carrer Xavier Puig Andreu, en el qual també hi ha un espai per a gossos, i la utilitzin com a aparcament.

Desenes de bosses a la font de Pardinyes.

Desenes de bosses a la font de Pardinyes.J. MARTÍ

tracking