SEGRE

Dos nous punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Lleida

Estaran situats als dos extrems de l'avinguda de Pinyana

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.

Imatge del punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Jaume II.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida iniciarà a finals d'aquest mes de maig les obres per instal·lar dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als carrers de la ciutat. Estaran situats als dos extrems de l'avinguda de Pinyana, un tocant a l'avinguda Rovira Roure (just darrere de l'hospital Arnau de Vilanova) i l'altre, entre els carrers Valls d'Andorra i Alcalde Porqueres. Segons l'ajuntament, d'aquesta manera es cobreixen dos punts estratègics d'accés a la zona nord de la ciutat per les carreteres N-230 i N-240, molt a prop també de l'autovia A-2.

Tots dos seran punts de recàrrega ràpida, tecnologia que compta amb una potència de sortida de 50 kW que permet recarregar la bateria fins al 100% en menys d'una hora. Les recàrregues són gratuïtes, com a mesura de promoció del vehicle elèctric, i podran accionar-se mitjançant el telèfon mòbil.

La Paeria compta amb una subvenció de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) en el marc del programa PIRVEC de la Generalitat de Catalunya, dotada amb 80.000 euros, que finança el cost del projecte. Les obres consistiran en la instal·lació dels punts de recàrrega, les connexions necessàries fins a l'escomesa elèctrica més propera i la senyalització. La durada prevista dels treballs és de dos mesos.

Actualment, la ciutat de Lleida disposa de dos punts de recàrrega públics per a vehicles, un de ràpid situat a l'avinguda Jaume II, al costat del campus de la UdL i de la carretera LL-11, i l'altre, semiràpid (tarda 4 hores en recarregar tota la bateria), al carrer Magí Morera. 

tracking