SEGRE

Poca repercussió a Lleida de la vaga docent

Els sindicats demanen recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades i millorar les ràtios

Cadires damunt d'una taula en una classe.

Poca repercussió a Lleida de la vaga docentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga docent convocada per aquest dijous pels sindicats Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Spc, CGT i UGT ha tingut poca repercussió a Lleida. Als centres consultats per aquest diari, el seguiment de l'aturada per part dels professors d’Infantil, Primària i Secundària és mínim, amb un màxim d'un 10% (5 docents de 50) en un dels centres, mentre que a la majoria han fet vaga un o dos docents.

Els sindicats han convocat l'aturada per demanar la recuperació de l’horari lectiu anterior a les retallades, amb la reducció d’una hora de classe setmanal del professorat, i millorar les ràtios.

Els serveis mínims fixats preveuen que els centres han de tenir un docent per cada quatre aules a Infantil i Primària, un per cada tres unitats en educació especial –de 3 a 16 anys– i un terç de les plantilles de les guarderies. Així mateix, hi haurà d’haver una persona de l’equip directiu per cada centre, que pot ser el director, el coordinador pedagògic, el cap d’estudis i el secretari, i en el cas de les guarderies, un membre del claustre.

tracking