SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats per robar en un despatx de l'Arnau

Es van endur unes ulleres tècniques valorades en més de 2.300 euros || Un dels lladres ja havia estat arrestat per altres assalts

Vista de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Vista de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat dos acusats de robar material d’un despatx de l’hospital universitari Arnau de Vilanova el juny del 2017. El tribunal fixa una pena de 12 mesos de presó per a un d’ells, aplicant l’agreujant de reincidència, i de 10 mesos per a l’altre acusat, ambdós per un delicte de furt. Segons la sentència, que rebutja el recurs presentat per un dels acusats i confirma la dictada en primera instància pel Jutjat Penal 3 de Lleida, els dos homes van entrar a la zona de despatxos de la segona planta de l’Arnau, de comú acord i amb ànim d’obtenir un benefici il·lícit, i es van emportar unes ulleres de lupa valorades en més de 2.300 euros, una quantitat amb què hauran d’indemnitzar la doctora a la qual van sostreure el material tècnic.

Per dictar la sentència, l’Audiència té en compte la declaració inculpatòria d’un dels acusats, que va reconèixer en el judici haver accedit, al costat de l’altre investigat, a la segona planta de l’Arnau i haver-se apoderat d’unes ulleres de lupa que es trobaven a l’interior d’un dels despatxos. Una versió que es corrobora amb les imatges de les càmeres de seguretat de l’hospital, en les quals apareixen els dos acusats en el moment dels fets, trobant-se de forma injustificada en aquesta zona del centre, ja que no eren ni treballadors ni pacients. Així mateix, el tribunal recorda que l’acusat que recorre la sentència va renunciar a comparèixer al judici “privant així l’òrgan sentenciador de qualsevol versió exculpatòria”. Per tot això, confirma la sentència imposada, que encara pot ser recorreguda.

En el moment del seu arrest, tots dos homes també van ser acusats pels Mossos d’Esquadra de robar objectes per valor de més de 20.000 euros d’un pis de l’avinguda Balmes després de trobar les claus del domicili a l’interior d’un vehicle que havia estat robat a Rovira Roure.

El 2018, els Mossos d’Esquadra van registrar una mitjana d’una dotzena de denúncies al dia per delictes de robatori a les comarques de Ponent. En total, es van conèixer 4.582 casos, un 16,8 per cent més que l’any 2017. Els robatoris amb força en habitatges, establiments i altres instal·lacions van ser els més habituals.

tracking