SEGRE

ALCALDABLE A LA PAERIA

Jordi V. Pou: "Volem captar el vot sobiranista emprenyat amb ERC i JxCat"

El fotògraf Jordi Vicenç Pou és l’alcaldable de Primàries, una llista
sobiranista formada a partir d’unes primàries obertes als ciutadans

El fotògraf Jordi V. Pou, alcaldable de Primàries Lleida.

El fotògraf Jordi V. Pou, alcaldable de Primàries Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primàries advocava per una única llista independentista, però n’hi ha més que mai. No és un fracàs, d’entrada?

És un fracàs nostre i de tots els partits i de la societat civil. Una llista unitària independentista garantia ser la més votada i l’alcaldia. Els partits no han volgut entrar-hi perquè pensen més en la Diputació que a guanyar a Lleida després de 40 anys de socialisme i 4 de 155. Primàries aposta per l’empoderament de la gent i trencar amb la partitocràcia que decideix a dit els que es presenten i els seus programes.

Però que tots acordin un programa tampoc no és tan senzill.

Es pot anar junts amb un programa de mínims i en les decisions sense acord, que hi hagi una votació interna de la coalició.

No hi ha el perill que el vot sobiranista es divideixi molt?

Sí, tots en som responsables, però molt més els que des de l’acció de govern i que tenen un vot fidel no han estat capaços d’ajuntar-se. Aquests són els responsables, no els que venim. Ens oferim a recuperar tot el vot sobiranista que es queda a casa a les municipals perquè el que li ofereixen aquests partits per a la Paeria no els atreu. Proposem que tots els emprenyats amb aquests partits ens votin. Això no resta, suma.

Així, volen captar els votants emprenyats amb ERC i JxCat?

Per descomptat. Només cal veure els vots que JxCat va perdre a la ciutat respecte al 21-D, i només una petita part van anar a ERC. Hi ha 8.000 vots que s’han quedat a casa.

Què ofereixen de diferent respecte als altres partits?

El país està en una situació excepcional després de l’1-O, del qual es deriva el mandat popular de proclamar la independència. La primera oportunitat d’aplicar-lo és als municipis. Els ajuntaments han de declarar-se fidels al mandat de l’1-O, pagar els impostos a l’agència tributària catalana, garantir que la Policia Local serà fidel a les institucions catalanes i identificar les infraestructures que cal controlar quan es declari la independència.

Si són decisius al govern de la Paeria, com es notarà?

No volem alcaldes independentistes, sinó disposats a declarar la independència. Qui vulgui el nostre suport ha d’estar al servei de la gent quan es declari. Ara bé, no permetrem un alcalde del 155.

Veig que el seu programa està centrat en la independència.

No. Un punt tan important com aquest és la participació per fer front a la partitocràcia, afavorir que la gent amb talent accedeixi a la gestió pública. L’ajuntament ha de fer consultes populars sobre el que cal fer, per exemple en el POUM. També proposem una supraregidoria de Participació al mateix nivell que l’alcaldia.

Quin resultat el satisfaria?

Em sentiria satisfet sent alcalde. Si no, aconseguir 3 o 4 regidors seria un objectiu interessant.

tracking