SEGRE

SUCCESSOS MEDI AMBIENT

Es disparen els delictes contra fauna i patrimoni a Lleida

La Fiscalia inicia una trentena d’investigacions el 2018 || Denunciat per matar tres gossos utilitzant esquers amb verí

El verí intervingut pels Rurals a la regió de Lleida.

El verí intervingut pels Rurals a la regió de Lleida.AGENTES RURALES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els delictes contra la fauna i el patrimoni històric s’han disparat l’últim any a Lleida. Segons les últimes dades de la Memòria de la Fiscalia, el 2018 es van instruir un total de 32 causes judicials per delictes contra l’ordenació del territori, patrimoni històric i medi ambient, davant de les 19 d’un any abans. Això suposa un increment del 68%. Per tipologia, la Fiscalia va instruir set diligències prèvies per delictes contra la fauna, quatre més que el 2017.

Així mateix, va rebre unes altres quatre denúncies per danys a la flora, tres més que un any abans. També augmenten les denúncies penals per delictes contra els recursos naturals, amb un total de sis causes judicials davant només una de registrada el 2017. Tanmateix, el maltractament d’animals domèstics concentra la majoria dels delictes d’aquest capítol. El 2018, la Fiscalia va instruir tretze diligències, tres més.

Els Rurals identifiquen una persona per ús d’esquers amb un verí d’una elevada toxicitat

D’altra banda, els Agents Rurals han identificat un presumpte responsable de la col·locació d’esquers enverinats per eliminar fauna a Golmés i han obert diligències que poden comportar sancions penals i administratives.

A través de les xarxes socials, els Rurals van alertar que la tinença i l’ús d’aquests productes està prohibit en tot l’àmbit europeu. En aquest cas, la investigació, en la qual han participat rurals de Lleida i del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA), es va iniciar arran de la mort de tres gossos amb indicis d’haver estat enverinats. En l’escorcoll d’un magatzem, els Rurals van trobar el producte tòxic utilitzat, amb una elevada letalitat, per la qual cosa el seu ús podria haver provocat un elevat nombre de morts.

tracking