SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

El cementiri de Lleida, sense nínxols nous i amb només setanta de 'segona mà'

La Paeria afirma que està obligat a tenir-ne de lliures per a disposició immediata, no que siguin de nova construcció || Recorda que preveu edificar a Santa Cecília

El cementiri té nínxols ‘recuperats’ per ser reutilitzats.

El cementiri té nínxols ‘recuperats’ per ser reutilitzats.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cementiri municipal de Lleida no disposa a dia d’avui de nínxols nous, sinó que només pot oferir-ne de segona a les persones que els requereixen. Una portaveu municipal indica que l’ajuntament està obligat a tenir nínxols lliures per a disposició immediata, però precisa que no tenen per què ser nous.

Així mateix, detalla que actualment n’hi ha de disponibles una setantena. De fet, al cementiri s’aprecien sepultures buides repartides per diversos departaments.

Detalla que moren cada dia d’una a tres persones però no sempre es requereixen noves tombes

El consistori recupera els nínxols el dret funerari dels quals s’extingeix i no és actualitzat per familiars, per posar-los de nou a disposició de qui els necessiti. En aquest sentit, l’octubre de l’any passat el consistori va informar que s’havien recuperat 264 nínxols, dels quals vuitanta ja havien estat adjudicats de nou.

La Paeria recorda que la mortalitat a Lleida és d’entre una i tres persones al dia i apunta que, en ocasions, en cap dels casos no es requereix l’adquisició d’un dret funerari nou, ja que en poden tenir ja un. Destaca també que projecta construir nínxols nous al cementiri.

En aquest sentit, d’una banda ja es va adjudicar la construcció de tres blocs amb una quinzena de nínxols capella en total, que estaran ubicats en un espai lliure del departament de Sant Cristòfol. I de l’altra n’estan previstos de nous al departament de Santa Cecília, el segon més antic del cementiri, que va ser declarat en ruïna pel seu mal estat i que està sent buidat abans de demolir-lo (preservant alguns elements singulars) i construir noves tombes.

A Santa Cecília hi ha 761 sepultures, de les quals el mes d’abril passat en 296 s’havia actualitzat el dret funerari. Les restes són traslladades a un mausoleu o a altres nínxols o bé són incinerades.

No obstant, els projectes de nous nínxols es podrien veure afectats pel fet que 235.000 euros previstos per al cementiri s’han destinat a la renovació d’un ascensor de la Seu Vella, segons es va informar a la comissió que va aprovar la modificació del pressupost.

Al cementiri també hi ha escassetat de columbaris, nínxols petits per a urnes amb cendres dels morts que són incinerats. Precisament, com va publicar aquest diari, la Paeria va iniciar aquesta setmana l’habilitació de 144 a la parets laterals de l’interior de la sala ecumènica.

El cementiri té nínxols ‘recuperats’ per ser reutilitzats.

El cementiri té nínxols ‘recuperats’ per ser reutilitzats.S.E.

tracking