SEGRE

BARRIS DE LLEIDA

Ciutat Jardí. Per un porta a porta cada dia

El primer barri on s’ha implementat el nou sistema critica que no sigui diari

L’oposició veïnal va frenar la construcció de dos camps de futbol municipals per cedir-los al FiF.

L’oposició veïnal va frenar la construcció de dos camps de futbol municipals per cedir-los al FiF.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutat Jardí torna a créixer després de la crisi immobiliària amb la construcció de blocs de pisos, sobretot a la part esquerra de la presó, i de xalets a tot el barri. Els veïns afirmen, unànimement, que és una zona “molt tranquil·la”, malgrat que a alguns els agradaria que fos més que una zona residencial amb comerços i cafeteries. L’any passat, Ciutat Jardí va estar marcdat per la implementació d’un nou sistema de recollida d’escombraries porta a porta i la lluita veïnal contra la cessió de la Paeria de l’únic espai verd que hi ha al club Futbol i Formació (FiF) per construir-hi dos camps de futbol.

El porta a porta va arribar com a prova pilot, amb Vila Montcada, el mes de novembre passat. Els veïns disposen del seu propi contenidor, que han de treure al carrer davant de casa entre les 20.00 i les 22.00 hores els dies assignats segons la fracció. L’orgànica es recull els dilluns, dimecres i divendres; el multiproducte (plàstic i paper), els dilluns i divendres; i la fracció resta, els dimecres. En cas de treure les escombraries que no toquen, s’hi col·loca un adhesiu i no es recullen.

L’entitat veïnal reclama una escola bressol, un centre de dia i que passin autobusos urbans

El sistema ha comptat amb bona rebuda al barri, “ja que tot el que impliqui reciclar és positiu”, assenyalen. Tanmateix, tots els veïns consultats i el president de l’associació veïnal, Héctor Garvín, denuncien que s’haurien de recollir tots els residus cada dia. “Ja ve la calor, arriben els mosquits i l’olor de l’orgànica guardada a casa és insuportable”, assenyala Garvín, que denuncia que “l’ajuntament afirmi que ho està estudiant quan li demanem que el servei sigui diari”.

Respecte a l’espai verd on està confirmat que no vindrà el FiF, els veïns confien que la Paeria construeixi “un bonic parc públic per a tothom”. Garvín afirma que “entre les consultes que fem als veïns sobre el barri, cap ha demanat un club de futbol”.

Entre les seues peticions, Garvín assenyala que “és important comunicar i unir la part esquerra de la presó amb la dreta i aprofitar per urbanitzar el costat de la presó que connecta amb Onze de Setembre”. Malgrat tot, manifesta que “també s’ha d’urbanitzar els carrers Baldomer Gili i Roig, Monestir de les Avellanes, Roure i Periodista Trapa”. Tant Garvín com la majoria de veïns denuncien que no hi hagi manteniment als carrers, “amb els impostos que paguem”, igual que la il·luminació, que afirmen que és “deficient”.

En relacó amb els serveis, Garvín destaca la necessitat de “serveis socials i d’Atenció Primària per a la gent gran; una escola bressol, que és necessària tenint en compte el creixement del barri; un centre de dia i que els autobusos passin per l’interior del barri”.

tracking