SEGRE

PSC

Larrosa vol una cimera mundial de territoris agraris intel·ligents

L’alcaldable destaca davant de quatre-cents empresaris “la posició geoestratègica privilegiada que tenim” || Veu necessari retenir talent i atreure professionals

Més de 400 empresaris van participar ahir en un dinar amb Larrosa al Magical.

Més de 400 empresaris van participar ahir en un dinar amb Larrosa al Magical.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcaldable del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa, va anunciar ahir que si revalida l’alcaldia té com a objectiu organitzar una cimera internacional sobre territoris agraris intel·ligents, “convidant-hi els principals experts del món per ajudar-nos a avançar en aquest quadern de ruta que ha de desenvolupar Lleida per ser capital de l’Smart rural i Hub agroalimentari”. El cap de llista socialista va celebrar ahir un dinar amb més de quatre-cents empresaris lleidatans per presentar-los les propostes de desenvolupament econòmic i social de la ciutat i del territori. Larrosa va destacar “la posició geoestratègica privilegiada del territori que tenim” i va afirmar que “som una zona d’oportunitats en la qual s’ha de sumar el talent i el bon treball dels empresaris, professionals i persones emprenedores”. A més a més, va afirmar que s’ha de treballar tant a retenir el talent, com a atreure els millors professionals.

El candidat va considerar que per ser capital agroramadera “hem d’interioritzar el concepte agrosmart o territori agrari intel·ligent”. Per això, va afirmar que és clau “l’impuls de start-ups agràries que puguin veure’s representades pel lideratge de les empreses del Parc Científic, que fan una aposta decidida per l’R+D i la transferència al món agrari”.

Larrosa afirma que el nou pla de l’estació permetrà reforçar el centre de la ciutat i unir-la

Així, Larrosa va insistir que aquesta visió de ciutat i territori “no es pot aconseguir sense avançar en termes de transició energètica” i, per aquest motiu, va afirmar que “és vital el pla de modernització del reg a l’Horta”. Al seu torn, va defensar potenciar aquelles construccions i instal·lacions que donin valor afegit a les activitats primàries i al teixit empresarial.

Tot això, va subratllar el cap de llista socialista, “s’aconseguirà fent un front comú entre empresaris, persones emprenedores i institucions, que som els que hem d’explicar a Europa i al món que Lleida és una ciutat d’oportunitats. I que amb bona governabilitat, cooperació i infraestructures i lideratges, podrem ser competitius i capitals”.

Prèviament, Larrosa va presentar les propostes a l’entorn de l’estació de trens. Va apostar per la nova d’autobusos, a banda de la construcció d’una àrea residencial, comercial i de lleure. En aquest sentit, va explicar que “guanyarem en atracció, reforçarem el centre de la ciutat i aconseguirem que les vies deixin de dividir la ciutat entre el barri de Pardinyes i la rambla Ferran”.

tracking