SEGRE

BARRIS DE LLEIDA

La Bordeta. Els veïns volen més parcs

Problemes amb les okupacions i petició d’un millor manteniment dels carrers

Veïns van fer una de plantada d’arbres al bosquet del Palauet al març.

Veïns van fer una de plantada d’arbres al bosquet del Palauet al març.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Bordeta és el barri més poblat de Lleida i tant veïns com comerciants demanen que se’ls tingui més en compte des de l’ajuntament. “Hem crescut molt durant els últims anys, però en canvi no hi ha hagut un augment de les zones verdes ni s’ha millorat el manteniment dels carrers. A més, han augmentat les okupacions de pisos i els actes vandàlics”, denuncia una veïna. Aquest últim aspecte és el que més preocupa l’associació de veïns, malgrat que la presidenta veïnal, Mari Carmen Guerrero, assenyala que aquest és “un problema que afecta tots els barris”. Sí que reconeix que les okupacions han augmentat en els últims anys. “La gent ja n’està farta, perquè les okupacions que hi ha al barri, majoritàriament, són de màfies i bandes que viuen d’això, no de gent que ho necessita, per la qual cosa creen problemes de convivència i també ha suposat un increment de la delinqüència”, afirma Guerrero. Paral·lelament, la presidenta veïnal assenyala que en aquest últim mandat “ens hem sentit una mica abandonats, especialment pel que fa al manteniment de carrers, ja que hi ha moltes males herbes, de manera que agrairíem al pròxim govern municipal que faci un manteniment anual de tots els barris per cobrir aquestes petites actuacions”. Així mateix, Guerrero advoca per “repensar” els pressupostos participatius, perquè “la majoria de les obres es fan amb retard o, directament, ni es porten a terme, un exemple clar és que ara han començat a cobrir la pista esportiva del barri quan això ja ho van demanar els veïns fa dos anys”.

Pel que fa als punts forts de la Bordeta, els veïns i l’entitat veïnal destaquen que és una zona “molt tranquil·la i silenciosa respecte a la resta de barris”, també que gaudeix d’una bona connexió amb el centre amb les línies d’autobusos i els vials, encara que com a crítica, assenyalen que fan falta més zones verdes.

La presidenta veïnal insta a “repensar” els pressupostos participatius, perquè “hi ha obres que no es fan”

Precisament, un dels pocs parcs que hi ha al barri, el de Palauet, ha estat objecte de polèmica durant els últims mesos arran del projecte de desdoblar el vial Víctor Torres i la majoria de veïns demanen que es mantingui. No obstant, Guererro va precisar que “no volem valorar-ho perquè hi ha interessos particulars i hi ha coses més prioritàries al barri”.

Un altre dels assumptes que han estat objecte de polèmica és la construcció del complex comercial de Torre Salses, que compta amb el beneplàcit de la majoria dels veïns, encara que a alguns els preocupa que pugui afectar el comerç del barri, que s’ha reduït dràsticament durant els últims anys. “Vam fer una enquesta i el 95 per cent dels veïns volen que es faci Torre Salses”, conclou Guerrero.

tracking