SEGRE

SUPERDIUMENGE EL POBLE VOTA

Milers de lleidatans voten avui entre 2 i 4 vegades en els comicis més oberts

Encara amb la ressaca de les generals i amb el judici al procés com a rerefons

Quatre urnes a Bagergue per votar l’ajuntament, l’EMD, el Conselh i el Parlament Europeu.

Quatre urnes a Bagergue per votar l’ajuntament, l’EMD, el Conselh i el Parlament Europeu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els lleidatans estan avui cridats a votar, i aquesta vegada podran fer-ho entre dos i quatre vegades. Un total de 299.223 persones formen l’electorat de les municipals, mentre que 314.261 podran votar a les eleccions al Parlament Europeu. A l’elecció d’edils i eurodiputats, se sumarà la dels alcaldes pedanis de les 53 entitats municipals descentralitzades (EMD) de les comarques lleidatanes; mentre que els aranesos, a més, hauran d’elegir el nou Conselh Generau. Un exemple d’això és Bagergue, una de les EMD de la Val d’Aran, on ahir es preparaven per a la jornada electoral instal·lant quatre urnes al local social del poble.

Les eleccions es presenten més obertes que mai a Lleida ciutat, on els resultats de les generals celebrades fa tot just un mes apuntalen la posició dels socialistes, encara que per sota del fort auge d’ERC, guanyadora dels comicis a Catalunya. Com ja va passar a l’anterior convocatòria electoral, el judici al procés és a l’arrel del discurs electoral tant de les municipals com de les europees. La suspensió com a diputats al Congrés dels líders independentistes presos ha reforçat una campanya en clau catalana.

Els partits incorporen a les llistes candidats sense militància i s’afegeixen a candidatures d’unitat

Del resultat a Lleida ciutat dependrà en gran manera el govern de la nova Diputació. Això és perquè el partit judicial de Lleida aporta per si sol 13 dels 25 diputats provincials i els vots de la capital del Segrià determinen la seua elecció. El PDeCAT aspira a mantenir el govern de la corporació provincial i la seua hegemonia als ajuntaments de les comarques lleidatanes, davant una ERC en ascens tant en nombre de llistes com en resultats electorals. Aquestes dos formacions es disputaran també el control dels consells.

L’extraordinària participació a les eleccions generals, per sobre del 70 per cent en gairebé tots els municipis de Lleida, apunta a un elevat percentatge de vots també a la convocatòria d’avui, si bé les eleccions europees són les que tradicionalment han registrat unes xifres més baixes. A Aran, mitja dotzena de formacions es disputen el Conselh Generau.

tracking