SEGRE

Eleccions 26M. La va encertar el sondeig de SEGRE? I l'enquesta a peu d'urna?

Passades les Eleccions Municipals del 26M, recuperem el sondeig de SEGRE i repassem si la va encertar o no

Enquesta a peu d'urna

Enquesta a peu d'urna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat diumenge 19 de maig SEGRE va publicar un sondeig sobre les Eleccions Municipals del 26M realitzat per Infortécnica i en base a 273 entrevistes telefòniques. Passada la jornada electoral, i amb els resultats finals, repassem si aquesta enquesta s’hi va aproximar.

SONDEIG MUNICIPALS

A la demarcació de Lleida, el sondeig donava, en percentatges de vot, un empat gairebé tècnic entre el PSC de Fèlix Larrosa i l'ERC de Miquel Pueyo: 29,6% contra 28,4%, respectivament. Finalment, els resultats finals dels dos partits han sigut lleugerament més baixos, però l'enquesta va reflectir el combat cos a cos entre socialistes i republicans. En aquest punt, cal tenir en compte que ERC venia d'aconseguir 3 regidors l'any 2015. 

L'enquesta de SEGRE va reflectir, a més, els resultats dels demés partits. Va augurar un 17% del vot per JuntsxCat, que en va acabar tenint 19% i la caiguda de Ciutadans. Respecte la Crida, el PP i el Comú, predia tres resultats molt similars per a les tres formacions, que han acabat essent bons per a Comú i PP i dolents per a Crida. 

I l'enquesta a peu d'urna?

Pel que fa a l'enquesta a peu d'urna realitzada per SEGRE, aquesta va encertar la majoria de prediccions de tots els partits. Així, a ERC predia una forquilla entre 8 i 9 regidors (van ser 7), la va encertar pel PSC, JxCat, Cs i Comú. Va fallar predint una reedició de la Cup a la Paeria en detriment del PP, que al final va resultar ser a la inversa, amb el PP mantenint els 2 regidors i la Crida quedant fora de l'ajuntament de Lleida. 

En tot cas, l'enquesta va predir la victòria final del partit de Miquel Pueyo i que hi podria haver una majoria sobiranista a la Paeria. 

tracking