SEGRE

ELECCIONES

Postius no veu difícil un acord i Talamonte afirma que negociaran

El cap de llista de JxCat assegura que “la lectura dels ciutadans és que hi hagi un canvi i ens hem d’entendre” || El Comú remarca que decidiran en assemblea

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldables de Junts per Catalunya Lleida i del Comú encara no havien començat ahir a negociar amb ERC, que va vèncer a les eleccions municipals, un eventual pacte de govern a la Paeria amb el republicà Miquel Pueyo com a alcalde. Tanmateix, no tardaran a iniciar els contactes, probablement avui mateix, que determinaran si s’acaba establint un tripartit amb les tres formacions o bé el Comú opta per quedar-se finalment a l’oposició i recolza ERC i JxCat en projectes concrets.

El cap de llista de Junts per Catalunya Lleida a la Paeria, Toni Postius, va dir esperar la trucada d’ERC per començar les converses i no va precisar si prefereix formar un govern tripartit o bé només amb els republicans.

Cap no precisa si prefereix un govern tripartit o només d’ERC i JxCat, amb suports puntuals del Comú

Va considerar que “tots tenim la responsabilitat de posar-nos d’acord”, però va apuntar que no pot aventurar-se a dir quines decisions prendran els altres partits. “Els números donen i cal un canvi a la ciutat. Ja veurem com es van posicionant ERC i el Comú”, va destacar, i va incidir que “cal teixir complicitats i no veig complicat arribar a un acord”. “La lectura dels ciutadans és que hi hagi un canvi i ens hem d’entendre”, va subratllar.

Per la seua part, Sergi Talamonte, cap de llista del Comú, va dir que és aviat per assegurar si entraran en un eventual govern amb ERC i JxCat o es quedaran fora i donaran suport a iniciatives puntuals.

“Dependrà de les posicions que prenguin tots els partits, del que ofereixin, dels objectius de cada un per al mandat i de fins on es pot arribar en IBI, planejament o pressupost”, va detallar Talamonte.

Va afegir que una vegada negociats tots aquests aspectes, plantejaran una proposta a l’assemblea, perquè prengui una determinació. “No tenim por de parlar amb tothom. No és una qüestió ideològica, sinó de tirar la ciutat endavant”, va concloure.

Toni Postius i la resta d’edils del nou grup municipal de Junts per Catalunya Lleida.

Toni Postius i la resta d’edils del nou grup municipal de Junts per Catalunya Lleida.AMADO FORROLLA

Toni Postius i la resta d’edils del nou grup municipal de Junts per Catalunya Lleida.

Toni Postius i la resta d’edils del nou grup municipal de Junts per Catalunya Lleida.AMADO FORROLLA

tracking