SEGRE

TRIBUNALS HOMICIDI

Demanen prorrogar la presó de l'acusat del crim d'Acadèmia

La família de la víctima i la Fiscalia ho van sol·licitar ahir a l’expirar el 9 de juny els dos anys de presó preventiva || El judici no se celebrarà fins al proper octubre

Imatge d’arxiu de Jordi Lanuza en un judici a l’Audiència de Lleida per altres fets.

Imatge d’arxiu de Jordi Lanuza en un judici a l’Audiència de Lleida per altres fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fiscalia i els familiars d’Amparo Soler Betés, la funcionària d’Ensenyament brutalment assassinada el 17 de febrer del 2017 al seu pis del carrer Acadèmia, van sol·licitar ahir davant de l’Audiència de Lleida que Jordi Lanuza, l’únic acusat pel crim, no sigui excarcerat i se li prorrogui la presó preventiva. I és que el 9 de juny vinent es compleixen dos anys del seu empresonament preventiu, el termini màxim que la llei permet abans del judici. L’elevat risc de fuga davant de la proximitat de la vista oral, previst per a la pròxima tardor, va ser el principal motiu esgrimit pel Ministeri Públic i l’acusació particular.

En canvi, el lletrat de la defensa va sol·licitar la seua posada en llibertat amb càrrecs amb l’aplicació de les mesures de seguretat que el tribunal consideri oportunes, com ara la interposició d’una fiança, compareixences periòdiques, la retirada del passaport o la col·locació d’un braçalet de monitoratge electrònic.

Jordi Lanuza, instal·lador de fibra òptica, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra el 7 de juny del 2017, gairebé quatre mesos després del crim, malgrat que va ser un dels sospitosos des de l’inici de la investigació. Sempre ha negat ser-ne l’autor. La Fiscalia sol·licita una condemna de 15 anys de presó per un delicte d’homicidi mentre que l’acusació demana 22 anys i mig de presó per un delicte d’assassinat.

Estava previst que el judici se celebrés aquesta primavera però s’ha demorat perquè la defensa va sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lés com a prova els enregistraments de les càmeres de seguretat d’una comunitat de veïns i una gasolinera que hi ha a les proximitats de l’habitatge de la víctima, en les quals apareix Lanuza en l’interval en el qual es va cometre el crim. Va al·legar que es cometia una infracció contra la intimitat però el TSJC va rebutjar el recurs i va avalar les imatges, que per a la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra són un dels principals indicis d’acusació.

Segons el Ministeri Públic, l’acusat va apunyalar quatre vegades al coll la víctima, de 61 anys, després que es discutissin. A més, va intentar ocultar que havia estat al domicili de la dona.

tracking