SEGRE

Pueyo, nou alcalde de Lleida

Primer paer en cap republicà a la capital del Segrià des del 1936

Pueyo, escollit nou alcalde de Lleida

Pueyo, escollit nou alcalde de LleidaERC Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El republicà Miquel Pueyo ha estat proclamat aquest dissabte nou alcalde de l’ajuntament de Lleida amb els suports d’ERC, JxCat i el Comú, que han sumat 15 dels 27 vots possibles.

La resta de grups han votat els seus respectius alcaldables, Fèlix Larrosa (PSC), Ángeles Ribes (cs) i Xavi Palau (PP).

La regidora Elena Ferré, com a membre més jove de la Mesa d’Edat, ha estat l'encarregada de donar possessió del càrrec a Pueyo, que ha promès per imperatiu legal com a paer en cap. Habitualment és el regidor de més edat qui entrega la vara, però es dóna la circumstància que és Pueyo, i s’ha optat per l’altra persona que compon la mesa.

El saló de plens del Palau de la Paeria s'ha quedat petit per acollir tots els mitjans de comunicació i les persones que han volgut assistir a la investidura. Entre elles, el president del Parlament, Roger Torrent.

ERC i Junts per Catalunya Lleida van rubricar ahir al claustre de la Seu Vella l’acord per investir Pueyo, mentre que el Comú ho va fer dijous.

Miquel Pueyo s'ha convertit aquest dissabte en el primer alcalde republicà a la capital del Segrià des d’Antoni Vives, que va governar durant la Segona República. És el cinquè paer en cap de la democràcia i deixa enrere quaranta anys de governs socialistes.

DOCUMENT. El discurs d'investidura de Miquel Pueyo com a alcalde de Lleida

Miquel Pueyo ha començat el seu discurs d'investidura posant èmfasi en el fet que la seva etapa com alcalde coincideix amb el final del judici al procés, la qual cosa ha dit que suposarà que els propers mesos siguin ''incerts'', pendents de la sentència, tant a Catalunya, com a Madrid i al conjunt d'Europa. En aquest sentit, Pueyo s'ha preguntat sobre el futur en un marc on la política i la negociació han estat substituïdes per la via judicial. Pueyo ha remarcat que el ''suflé'' que dona suport a la independència no ''s'evaporarà màgicament'' de la mateixa manera que tampoc ho faran els catalans que només se senten espanyols. En aquesta línia, ha remarcat que el seu objectiu és governar des de la ''centralitat política'' però per la defensa dels ''drets i les llibertats'', amb el compromís de ''fer política, parlar i escoltar a tothom''.

Pueyo ha remarcat sentir-se satisfet se ser el primer alcalde republicà des de la Guerra Civil i ha assegurat assumir la responsabilitat amb voluntat d'oferir a tothom el mateix partint de la base que el 26-M es va votar un canvi a la Paeria i aquest ja està en marxa amb l'aspiració de treballar per una Lleida, propera, connectada, compromesa i justa.Finalment, Pueyo ha dit que espera que en els propers dies es configuri un ''govern d'entesa'' i ha anunciat que es portaran al ple decisions sobre els presos i exiliats independentistes, amb ''transparència i valentia''. Així mateix, també ha assegurat que es crearà una comissió extraordinària per establir una ''narració objectiva'' dels fets de l'1-O a la capital del Segrià i també per donar suport a les víctimes de la violència.

tracking