SEGRE

EDUCACIÓ OCUPACIÓ

El 70% dels candidats a plaça de mestre a Lleida es presenten a la primera prova

A la província se’n van inscriure 1.640 i ahir van acudir-hi més de 1.100 || Van preparar l’organització d’una assignatura i la defensaran a partir del dia 22 per aconseguir un dels 5.005 llocs a Catalunya

Desenes d’opositors esperaven el seu torn per presentar-se als tribunals, ahir al Màrius Torres.

Desenes d’opositors esperaven el seu torn per presentar-se als tribunals, ahir al Màrius Torres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.100 candidats a professor de Primària es van presentar ahir a la primera fase de les oposicions per optar a una de les 5.005 places que hi ha per a tot Catalunya. Representen el 70% dels 1.640 inscrits a la prova, mentre que a nivell català hi ha 20.603 aspirants. Els instituts Màrius Torres, Samuel Gili i Gaya i Joan Oró van acollir les trobades amb els tribunals. Precisament, una de les novetats de les oposicions d’enguany és que s’ha invertit l’ordre de les dos proves que formen part del procés selectiu i, per primera vegada, comencen amb la presentació de l’organització d’una assignatura, que és l’anomenada programació, que inclou com explicarien un mínim de sis unitats didàctiques. Posteriorment, els candidats hauran de defensar la programació i una de les unitats davant del tribunal, la qual cosa, segons la Generalitat, permetrà valorar la capacitat de desenvolupar un currículum per competències i la competència comunicativa.

Els membres dels tribunals van al·legar que eren unes oposicions molt esperades i que han vist “propostes molt interessants”. Així ho va assegurar Josep Serentill, subinspector adjunt, president de tribunal i membre de la comissió de selecció que va assenyalar que aquesta fase permet “conèixer els candidats i donar-los indicacions per millorar la seua programació de cara a la defensa”. La segona fase de les oposicions començarà a partir de dissabte vinent 22 de juny, i els candidats que superin la primera prova duran a terme la segona, consistent en un cas pràctic i el desenvolupament d’un tema, en el qual la resolució d’una situació real ponderarà un 70 per cent de la nota d’aquesta prova i minimitzarà la part memorística. Quant als candidats, la majoria ha hagut de compaginar la preparació de les oposicions amb la docència. És el cas de l’Esteve, que era la primera vegada que es presentava a les eleccions. D’altra banda, la presidenta del tribunal d’Educació Física, Mariona Reixach, va apuntar que “teníem 122 aspirants i se n’han presentat 66”. “N’esperàvem més”, va lamentar.

Més de deu mil places públiques anunciades en diferents sectors

La Generaltiat va anunciar, fa poc més d’un any, que trauria a oposició més de deu mil places públiques en diferents sectors, des dels mestres als bombers. L’inici de la primera fase de les proves a mestre d’ahir és una de les anunciades en l’últim paquet d’oposicions de la Generalitat, després de més de set anys sense convocar-ne cap. En total, des del març de l’any passat s’han anunciat places per a mestres i professors, funcionaris de presons, auxiliars administratius, infermers, zeladors, enginyers i tècnics agrícoles, agents rurals, mossos d’esquadra, bombers i treballadors socials. Les restriccions pressupostàries i les limitacions del Govern central han bloquejat durant els últims set anys la convocatòria d’oposicions i fins i tot la cobertura de vacants per jubilacions. El departament d’Educació convocarà un total de 15.600 places en cinc anys, fins al 2022.

Desenes d’opositors esperaven el seu torn per presentar-se als tribunals, ahir al Màrius Torres.

Desenes d’opositors esperaven el seu torn per presentar-se als tribunals, ahir al Màrius Torres.MAGDALENA ALTISENT

tracking