SEGRE

NORMATIVA CONSELL DE GARANTIES ESTATUTÀRIES

Un dictamen veu inconstitucional el decret del lloguer

Part dels articles, i el Govern el portarà al Parlament la setmana que ve amb algun canvi

Un cartell de lloguer en un habitatge.

Llum verda a la limitació del preu del lloguer a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament debatrà el decret de preus de lloguer la setmana que ve, malgrat comptar amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que veu inconstitucionals alguns dels seus articles.

La consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó, va afirmar que estan analitzant l’informe d’aquest òrgan consultiu, que no és vinculant, i va remarcar que el decret que portaran al ple possiblement introduirà alguns “petits canvis” que estudien els departaments de Justícia i Territori. Va afegir que el decret és la resposta a una moció per limitar els preus dels lloguers a les zones de forta demanda.

L’informe no és vinculant i la Generaltitat remarca que respon a la intenció de limitar el preu

Ciutadans i PSC van elevar al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen sobre el decret llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes als contractes d’arrendaments d’habitatge.

L’organisme determina que només estan emparats i no vulneren la Constitució els articles del 2 al 5, la disposició derogatòria i la disposició final, que es refereixen a competències de l’Estat sobre bases d’obligacions contractuals. En canvi, la lletra a de l’article 1, els articles del 6 al 14, la disposició addicional tercera i les disposicions transitòries primera i segona no estan emparats en l’Estatut i vulneren la Constitució.

El Parlament també debatrà sobre el decret llei del procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat i una proposició de Ciutadans per a la gratuïtat dels llibres de text.

tracking