SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats dos menors de Lleida per difondre una foto d'una nena despullada a Instagram

Van amenaçar la víctima per aconseguir la imatge i també van entrar al seu compte de Facebook || L’Audiència els imposa fins a catorze mesos de llibertat vigilada

Un mòbil amb Instagram

Un mòbil amb InstagramPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat dos menors per haver difós la foto d’una nena nua a través d’Instagram. La sentència a la que ha tingut accés SEGRE confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat de Menors de Lleida, que va condemnar els acusats a entre deu i catorze mesos de llibertat vigilada per un delicte de coaccions, en el primer cas, i en el segon també per descobriment i revelació de secrets. Segons la resolució, que és ferma i que no es pot tornar a recórrer, ha quedat provat que els dos condemnats van amenaçar la víctima per aconseguir una foto seua despullada.

Cadascun va seguir una tècnica diferent. En primer lloc, un dels menors va contactar amb la noia a través d’Instagram fent-se passar per una dona que volia fer pràctiques de fotografia i li va proposar fer una sessió de fotos. Davant la negativa de la menor, el processat va insistir a través de WhatsApp, aquesta vegada amenaçant-la que faria públiques converses i captures de fotos privades. Aquest menor també va accedir al compte de Facebook de la víctima i la va bloquejar sense el seu consentiment.

L’altre processat, segons la sentència, que dóna credibilitat a la declaració de la víctima, li va enviar un missatge a través d’Instagram demanant-li que li enviés una foto nua amb l’advertència de difondre un vídeo íntim. La menor va accedir-hi per por que se n’assabentessin els seus pares. Finalment, la foto va acabar difonent-se des del compte de l’acusat a terceres persones, “la qual cosa va menyscabar greument la intimitat” de la víctima. La sentència assenyala que, tot i que no es van poder determinar l’autoria dels missatges a Instagram i WhatsApp, la investigació policial sí que va conduir a detectar que va ser un dels acusats qui va accedir al perfil de Facebook de la víctima, i va arribar a la conclusió que va ser l’autor de tots els fets denunciats. A més de les coaccions, el que va difondre la foto també és condemnat per revelació de secrets.

Un cas al dia per coaccions i revelació de secrets a Lleida Els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 112 denúncies per coaccions i descobriment i revelació de secrets el primer trimestre de l’any a les comarques de Ponent. Segons l’última dada disponible, s’han registrat un total de 79 casos per coaccions a la província de Lleida, la qual cosa representa una xifra lleugerament superior a les denúncies en el mateix període de l’any passat, que van ser 75. També s’han donat més casos per descobriment i revelació de secrets, amb 33 denúncies el primer trimestre de l’any. En el cas de les coaccions, pot castigar-se amb fins a dos anys de presó, sempre que la víctima denunciï. Per la difusió de fotos o vídeos de tercers sense permís (conegut com a sèxting), es preveuen de tres mesos a un any de presó o multa de sis a dotze mesos.

tracking