SEGRE

ENSENYAMENT TECNOLOGIA

El curs acaba amb problemes per donar les notes i matricular pel sistema informàtic

Alguns les comuniquen oralment als alumnes i d’altres en retarden l’entrega al no poder imprimir-les

El curs acaba amb problemes per donar les notes i matricular pel sistema informàtic

El curs acaba amb problemes per donar les notes i matricular pel sistema informàticSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar acaba avui amb molts centres educatius, tant de Primària com de Secundària, amb problemes per entregar les notes i fins i tot per matricular alumnes a causa dels errors al sistema informàtic implantat per la conselleria d’Educació. Tal com va avançar SEGRE, el programa Esfer@ falla des de fa més d’una setmana i dificulta, o directament impedeix, emplenar els butlletins finals de notes i imprimir-los. De fet, el departament d’Educació ha enviat als centres un model de carta perquè puguin avisar les famílies del dia en què estaran en condicions d’entregar les qualificacions i informes escolars. En aquest sentit, alguns van lamentar que el departament no doni explicacions sobre els errors a la plataforma.

Aquesta situació està obligant col·legis i instituts a buscar alternatives. Per exemple, alguns han optat per comunicar verbalment les notes als alumnes a l’espera de poder imprimir-les i d’altres han programat l’entrega dels butlletins més tard que altres anys. En canvi, d’altres afirmen que ja van donar les qualificacions abans del “drama” i d’altres apunten que no els ha suposat cap retard respecte a altres anys.

Per la seua part, una portaveu de la conselleria d’Educació assegura que els centres no tenen un termini concret per entregar les notes. Els centres que només imparteixen Formació Professional s’han salvat del caos informàtic perquè utilitzen una altra plataforma.

En un altre ordre de coses,

CCOO i la patronal CATformació van firmar ahir un preacord d’un nou conveni en ensenyaments no reglats (idiomes, arts plàstiques i dansa) que comporta un augment en les retribucions del quinze per cent per al personal docent i el d’administració i serveis.

Bargalló demana un pressupost per poder combatre la segregació El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va reclamar ahir durant la celebració al Parlament del desè aniversari de la llei d’Educació de Catalunya un pressupost que incideixi en aquest àmbit. “No podem avançar cap a l’escola inclusiva ni combatre amb més força la segregació amb els recursos que dóna una pròrroga de pressupostos”, va alertar, i va titllar la llei d’“escut davant de les amenaces contra la llengua”. USTEC-STEs creu que no hi ha res a celebrar perquè la normativa “privatitza”, no ha “blindat” el català i ha agreujat la segregació.

tracking