SEGRE

El Comú ha d'aprovar per consens o per un 80% si entra en el govern

.

GALERIA. Les imatges del ple d'investidura de Miquel PueyoMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú decidirà avui en assemblea si entra en el govern de la Paeria al costat d’ERC i JxCat Lleida o bé es queda a l’oposició. La decisió, sigui quin sigui, ha de ser per consens o, en el seu defecte, ratificada pel 80% dels assistents a l’assemblea, prevista per a les 20.00 hores. Si no s’assoleix aquest percentatge, es podria haver de repetir l’assemblea en quaranta- vuit hores. El Comú va considerar a l’inici de les negociacions que formar govern amb JxCat suposaria un fre per a un canvi real a l’ajuntament, però a mesura que se succeïen les reunions les reticències disminuïen. De fet, en els últims dies sembla que l’acord està gairebé tancat, partint d’acords com reiniciar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal o buscar vies legals per frenar Torre Salses. No obstant, el Comú està format per persones molt heterogènies i d’orígens polítics diversos (a les municipals es va presentar en confluència amb Catalunya en Comú i Podem).

En aquest sentit, des d’un sector del Comú es dóna pràcticament per fet que l’assemblea acordarà avui per una majoria molt àmplia entrar en el govern, mentre que els integrants més afins a l’antiga ICV no ho veuen tan clar. No estan d’acord a formar part d’un govern en què també hi hagi JxCat perquè cada vegada que han arribat a acords amb aquesta formació els votants els han castigat en la següent contesa electoral.

Podem Lleida, per la seua part, va indicar en l’anterior assemblea que les condicions per entrar en el govern són poder incidir en polítiques socials i medioambientales. ERC també té programada avui a les 20.30 una assemblea per ratificar el tripartit.

tracking