SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

El Màrius Torres és l'únic institut de Lleida que imparteix Batxillerat en horari nocturn

El Màrius Torres és l’únic institut de Lleida que imparteix aquests estudis en horari nocturn || Aquest any l’han cursat un centenar d’alumnes

Alguns dels alumnes que han fet aquest curs el Batxillerat nocturn.

Alguns dels alumnes que han fet aquest curs el Batxillerat nocturn.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estudiar Batxillerat de manera presencial a la tarda, per poder compaginar-ho amb una feina al matí o amb la vida familiar. Això és possible a Lleida només a l’institut Màrius Torres, que ofereix les modalitats de Ciències Socials i Humanitats i de Ciències i Tecnologia, amb classes de 16.50 a 22.10 hores. Celia Calvo, directora del centre, va explicar que aquest any han acabat el curs vint-i-set alumnes de primer de Batxillerat nocturn (una línia) i 72 de segon (dos) i l’oferta per al vinent és d’una de cada curs, per la qual cosa perden un grup. Va recordar que temps enrere havien tingut dos o tres grups per curs, però l’oferta ha anat disminuint per diferents circumstàncies, com per exemple que el Batxillerat es pot cursar també en línia a través de l’Institut Obert de Catalunya i resulta més econòmic.

“El Batxillerat nocturn és una segona oportunitat per a les persones que treballen i seguir-lo de forma presencial permet més tutorització, una atenció més personalitzada i una competència social que mai tindran a l’IOC, com relacionar-se entre ells i treballar conjuntament”, va indicar, i va afegir que “els alumnes, quan es graduen, diuen que han format una gran família”. Va detallar que més del 90 per cent dels estudiants són majors d’edat, persones que no van acabar en el seu moment i ara reprenen els estudis, gent que treballa i vol tenir estudis, altres que ho fan perquè volen arribar a la universitat.

Ciències Socials i Humanitats i de Ciències i Tecnologia, amb classes de 16.50 a 22.10 hores

La majoria tenen menys de vint-i-cinc anys, però n’hi ha més grans, com una mare de família i fins i tot un jubilat de seixanta-sis anys. Alguns són de Lleida, d’altres, de fora de la capital i d’altres vénen fins i tot de Fraga.

Antoni Sorribes, cap d’estudis de Batxillerat nocturn, va apuntar que és més flexible que l’ordinari (es poden cursar assignatures soltes) i va remarcar que els alumnes hi estan molt implicats. “S’inscriu qui té interès perquè quan comencen les classes a l’hivern ja és de nit”, va subratllar, i va afegir que reprenen els estudis que van deixar fa temps, o no tant. Alguns treballen i altres busquen feina. Fa anys, tots tenien feina fixa i ara els van sortint llocs de treball i el poden compaginar.

Josep Maria Armengol, coordinador de Batxillerat nocturn, va dir que “són menys alumnes i això permet un tracte més pròxim, ajudar els que tenen més dificultats, i ells ho valoren. Intentem que es facin amics i crear un bon ambient”. Va assenyalar que hi ha exalumnes que treballen o fins i tot que han estudiat una carrera com Medicina. El delegat d’Educació, Carles Vega, va afirmar que el Batxillerat nocturn del Màrius perd un grup per falta d’alumnes i destaca la importància d’aquests estudis.

“És una bona oportunitat”, expliquen els estudiants Estudiants que han cursat aquest any Batxillerat nocturn destaquen la importància que té per a ells aquest tipus d’estudis. L’Àngela, de dinou anys, que compatibilitza feina amb estudis, considera que “és una molt bona oportunitat”. “És tot molt proper i els professors entenen la teua situació”, afegeix. El Diego, que té vint anys, va dir que està “content” amb aquests estudis i apunta que “van molt bé per a la gent que treballa o té família”. Un altre alumne, de disset anys, va al Màrius des d’Almacelles i mentre estudia busca feina.

tracking