SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

Els docents demanen formació per implantar noves metodologies

L’Escola d’Estiu Jaume Miret celebra la cinquantena edició amb 82 inscrits || Debaten sobre el treball cooperatiu, autonomia de l’alumne i l’educació emocional

Els docents inscrits a l’Escola d’Estiu, ahir el primer dia a la facultat d’Educació.

Els docents inscrits a l’Escola d’Estiu, ahir el primer dia a la facultat d’Educació.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escola d’Estiu Jaume Miret de Lleida compleix cinquanta anys sota el lema Revolta educativa amb l’objectiu de “donar resposta a la necessitat del món docent per conèixer nous mètodes d’ensenyament”. Així ho va explicar ahir la coordinadora, Sílvia Roca, el primer dia del curs destinat a professors de totes les etapes educatives, que finalitza dijous. “Cada vegada el professorat demana més formació sobre nous mètodes, sobre com ensenyar sense llibres –perquè l’alumne deixi de treballar sol i es fomenti el treball cooperatiu per desenvolupar la seua creativitat, autonomia, investigació i capacitat de síntesi–, així com ensenyar amb robòtica i mindfulness (treballar l’educació emocional)”, va assenyalar Roca, que va afirmar que “s’ha de tenir en compte que canviar els mètodes d’ensenyament costa”.

Fins dijous, vuitanta-dos docents cursaran tallers de resolució de conflictes, mindfulness, robòtica, suport a l’aprenentatge i el llenguatge i de la creativitat i ensenyament en l’etapa infantil. L’any passat hi van participar 175 professors, però al coincidir amb les oposicions, les matriculacions han baixat a tot Catalunya. L’Escola de Lleida és la segona més antiga.

La Paeria estudiarà canviar el disseny dels patis La regidoria d’Educació estudiarà si als pròxims pressupostos municipals afegeix una partida per reformar els patis escolars “amb l’objectiu de convertir-los en un espai pedagògic”, va explicar l’encarregada del departament, Sandra Castro. Aquesta mesura s’emmarca dins del projecte Patis escolars, impulsat per l’entitat Llavors de Vincle, que vol convertir l’espai actual dels patis en llocs pedagògics per portar a terme activitats de motricitat o treballar amb la natura perquè deixi de ser un lloc on els nens juguen a futbol i les nenes es col·loquin en un racó. Castro va dir que “la Paeria també vol ajudar a través de l’IMO i l’escola municipal d’arts per dissenyar els espais”. Per la seua banda, el delegat d’Educació, Carles Vega, va valorar positivament aquesta proposta “perquè el pati no sigui només un espai de socialització” i va anunciar cursos de formació per a equips directius i docents el curs que ve.

tracking