SEGRE

SINISTRALITAT BALANÇ

Sis de cada deu víctimes de trànsit moren en cap de setmana

Setze persones han mort en accidents a Lleida el 2019

alt

Accident mortal a Sant Guim de Freixenet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les carreteres lleidatanes han provocat la mort de setze persones en accidents de trànsit en el que va d’any. Sis de cada deu víctimes van morir en sinistres que van tenir lloc entre divendres i diumenge. Respecte al mateix període de l’any passat, Ponent només ha registrat una víctima mortal menys, per la qual cosa el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i insta a conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera.

Trànsit va incidir ahir que prop d’una tercera part de les víctimes mortals en accidents de trànsit a Catalunya tenen més de 65 anys. En el cas de Ponent, sis dels setze morts a la carretera superaven aquesta franja d’edat. Val a destacar també que en el que va d’any han mort a Ponent set persones considerades de col·lectius vulnerables: quatre motoristes, dos vianants i un ciclista.

Trànsit llança una nova campanya per conscienciar els joves contra les imprudències al volant

En el conjunt de Catalunya, s’ha registrat setanta-cinc accidents mortals a les carreteres catalanes, en què han mort setanta-vuit persones, un 16% menys respecte al mateix període de l’any passat.

D’altra banda, Trànsit també ha posat en marxa una nova campanya de prevenció dirigida als joves. La campanya consta de tres vídeos curts protagonitzats per un grup de joves que parlen de forma distesa sobre diverses qüestions com el mòbil, l’alcohol i les drogues o les imprudències al volant. L’objectiu és atansar-se al collectiu i conscienciar els joves que certes conductes a la conducció que consideren “quotidianes” amaguen al darrere una baixa o nul·la percepció del perill al volant. El 2018, sis joves d’entre 16 i 25 anys van morir a les carreteres lleidatanes, la xifra més negra des del 2010.

tracking