SEGRE

Només el 13% opta pel lloguer

El 86,3% dels enquestats pel CIS no té plans de comprar un habitatge en els propers 12 mesos

Un edifici de la capital amb diversos habitatges de lloguer.

Un edifici de la capital amb diversos habitatges de lloguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més del 80% dels espanyols prefereix comprar un habitatge propi, segons es desprèn del baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al juny, que revela que només el 12,9 % dels enquestats opta pel lloguer. Malgrat aquestes preferències, el 86,3 % dels enquestats no té plans de comprar un habitatge en els propers 12 mesos, majoritàriament, perquè no té prou diners.

Segons es desprèn del baròmetre, el 44,4 % dels enquestats viu en un habitatge propi, totalment pagat, mentre que el 24,9 % ho fa en un d’adquirit, encara que no pagat en la seua totalitat, i el 15,6 % en un de llogat a preu de mercat. La principal raó per optar per un habitatge de lloguer és la falta de prou ingressos per adquirir-ne una de pròpia, tal com assenyala el 45 % dels consultats.

El 14,9 % aposta pel lloguer com una solució temporal fins poder comprar un habitatge, mentre que el 13,8 % assegura que prefereix aquesta modalitat per no haver d’hipotecar-se.

Respecte als preus del lloguer a la zona en la qual viuen, el 47,7 % dels espanyols considera que estan pujant. Un 20,9 % pensa que molt i un 26,8 % assegura que alguna cosa. Mentrestant, el 27,4 % creu que es mantenen estables. En aquest context, el 35,8 % dels enquestats assenyala que els preus dels lloguers a la seua zona són cars, un 23,9 % els veu ajustats i un 15,8 % molt cars.

tracking