SEGRE

OCUPACIÓ SEGURETAT

Un total de 380 aspirants per cobrir vint places de guàrdia urbà

Els que tinguin la puntuació més alta faran un curs a la tardor per incorporar-se el pròxim estiu || El cos compta amb 217 agents i se’n jubilaran una vintena

Agents de la Urbana durant la celebració de Santa Cecília.

Agents de la Urbana durant la celebració de Santa Cecília.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 380 persones s’han presentat a les oposicions convocades per la Paeria per a vint places de guàrdia urbà. El termini per a la presentació de sol·licituds va acabar ahir a mitjanit i, segons les bases publicades al BOP, l’alcalde haurà d’aprovar en el termini màxim d’un mes la llista d’admesos i exclosos.

A aquestes places cal sumar-ne onze més per a membres d’altres cossos de policia (vegeu el desglossament). Així, en total es cobriran 31 places, que permetran assumir les set jubilacions de l’any passat, les tretze previstes en aquest exercici i sumar una desena d’agents a la plantilla de 217 que ara té el cos. Aquesta serà la convocatòria de places més gran, tant de mobilitat com a través d’oposicions, a la Guàrdia Urbana en els últims vint anys.

Els exàmens constaran de vuit proves, que inclouen cultura general, català i exercicis físics

Després de la publicació de la llista d’admesos, hi haurà un període de deu dies per presentar-hi reclamacions, que s’hauran de resoldre en un mes. Llavors, la Paeria haurà d’anunciar el dia de les oposicions. L’examen constarà de vuit proves, que n’inclouen una de cultura general, una de català i altres de físiques. Les oposicions hauran d’acabar a temps perquè els que obtinguin la millor puntuació puguin iniciar a la tardor el curs obligatori a l’Escola de Policia de Catalunya a Mollet del Vallès. Això farà que no puguin incorporar-se a la Guàrdia Urbana fins a l’estiu del 2020.

Aquest any ha entrat en vigor un reial decret que permet als agents de la Urbana jubilar-se a partir dels 59 anys.

La incorporació d’agents d’altres cossos, després de l’estiu A més de les oposicions a vint places d’urbà, la Paeria va convocar també un concurs de mobilitat horitzontal destinat a agents d’altres policies locals, dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per a onze places a les quals s’han presentat 150 agents, 118 dels quals són mossos. La incorporació estava prevista per a aquest estiu, però fonts municipals van informar que “el concurs no es reprendrà fins després de l’estiu per qüestions tècniques”. Segons els sindicats, aquest “èxode” de mossos es deu a les males condicions laborals.

tracking