SEGRE

VEÏNS REIVINDICACIONS

La plaça davant del CAP de Cappont passarà a dir-se '1 d'Octubre'

Pueyo avança “la voluntat del canvi” als veïns, que ho reclamaven des del dia del referèndum || El ple ho havia rebutjat amb els vots del PSC, Cs i PP

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça de davant del CAP de Cappont serà batejada com a plaça 1 d’Octubre. Així ho va afirmar ahir la presidenta de l’associació de veïns del barri, Veni Ros, després de reunir-se amb l’alcalde, Miquel Pueyo. “Li hem traslladat el que fa mesos que és una demanda de l’entitat i ens ha dit que . Estem molt contents”, va manifestar Ros. Per la seua part, Pueyo va expressar la voluntat d’anomenar 1 d’Octubre aquest espai, “com a mostra de record al que va passar i de reconeixement a la valentia dels veïns del barri i de Lleida, que es van mobilitzar democràticament i pacíficament i van ser reprimits per ordres de l’Estat espanyol”. Durant el ple del mes de juny del 2018, el CDR de Cappont va presentar una moció per reclamar el canvi de nom de la plaça, però va ser rebutjada per PSC, Cs i PP i Salmeron es va abstenir. La resta de grups li van donar suport. Actualment es diu Marquès de Leganés pel carrer que hi ha allà amb el mateix nom.

D’altra banda, Ros va demanar a Pueyo que augmentés les places de les escoles bressol i combatre la segregació al col·legi dels Camps Elisis. “També ens va dir que no hi ha data per a uns pressupostos participatius”, va apuntar.

L’associació de veïns del Turó de Gardeny demana una seu social Paral·lelament a la reunió amb els veïns de Cappont, l’alcalde també va mantenir una trobada amb l’associació del Turó de Gardeny en què van demanar, entre altres suggeriments, comptar amb una seu social. “És necessària per poder fer activitats i esdeveniments per als veïns. A més, serviria per poder fer les reunions de l’entitat”, va assenyalar el president de l’associació, Adolfo Roque. No obstant, la petició de l’entitat que el Turó de Gardeny es constitueixi com a barri no es va tractar durant la reunió, ja que “va ser una primera presa de contacte i hi haurà més trobades”, va dir Roque.

Càrregues policials contra ciutadans al CAP de Cappont el dia del referèndum de l’1-O.

Càrregues policials contra ciutadans al CAP de Cappont el dia del referèndum de l’1-O.AMADO FORROLLA

tracking