SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada per pegar a un veí en una baralla al carrer pels seus gossos

L’Audiència li imposa una multa per un delicte de lesions i haurà d’indemnitzar la víctima per les ferides || El va colpejar al cap amb la corretja de la mascota

Vista general dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista general dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una dona per agredir un veí en una baralla al carrer a causa de les seues mascotes. El tribunal rebutja el recurs presentat per la defensa de l’acusada i en confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida, que la va condemnar per un delicte lleu de lesions a una multa de 90 euros. Així mateix, el tribunal li va imposar una indemnització per a la víctima de 200 euros per les ferides que li va fer. La sentència recalca que el pagament de la multa i de la responsabilitat civil s’haurà d’abonar en un màxim de tres mesos, ja que la sentència és ferma després de la resolució de l’Audiència. El tribunal assenyala que en cas d’impagament s’iniciarà un procediment contra els béns de l’acusada.

Segons la sentència, els fets van tenir lloc el març de l’any passat, quan denunciant i denunciada anaven passejant els respectius gossos per un descampat de Lleida ciutat. En aquell moment, l’acusada va deixar sense lligar el seu gos, que es va atansar corrent cap a l’animal del denunciant. Davant del perill que poguessin atacar el seu gos, l’home va començar a donar puntades de peu de forma defensiva per impedir que s’atansés, mentre es va ajupir per agafar la seua mascota. Llavors, continua la sentència, la denunciada es va aproximar i amb la corretja del gos va donar un cop que va impactar al cap del denunciant i li va causar lesions al nas i al coll.

La condemnada haurà d’indemnitzar la víctima amb 200 euros per les ferides al nas i el coll

La defensa va recórrer la sentència amb l’argument que la versió del denunciant era “inversemblant”, atès que la complexió de la dona feia impossible que el toqués amb la corretja. També va indicar que l’home “presentava un tarannà violent”, ja que va donar puntades de peu al gos de la representada. Tanmateix, l’Audiència considera que la prova practicada al judici ha pogut confirmar que l’agressió es va produir. Una testimoni va indicar que va veure la dona “fer el gest” de pegar al denunciant amb la corretja.

Augmenten les denúncies per lesions, amb més de cent al mes

Els Mossos d’Esquadra han registrat el primer trimestre més d’un centenar de denúncies al mes per delictes de lesions a les comarques de Ponent. Segons les dades de la policia catalana, entre els mesos de gener i març s’han comptabilitzat un total de 349 casos a la província de Lleida, la qual cosa representa un increment del 6% respecte al mateix període de l’any passat. En el primer trimestre del 2019, els Mossos d’Esquadra han arrestat setanta persones com a presumptes autores de delictes de lesions a les comarques lleidatanes, deu més que l’any passat. D’altra banda, el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior apunta que els casos de lesions greus s’han incrementat a la província en els primers mesos de l’any, amb un augment del 2,4%, mentre que baixen més d’un 7% a la capital.

tracking