SEGRE

BARRIS HABITATGE

Tensió veïnal a la Mariola per l'okupació d'un pis que es va cremar

Portava tres anys amb inquilins irregulars i va ser reokupat després de l’incendi || La comunitat denuncia que el banc propietari no assumeix les reparacions

Imatge de l’habitatge okupat ahir, que encara presenta els desperfectes d’un incendi.

Imatge de l’habitatge okupat ahir, que encara presenta els desperfectes d’un incendi.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de l’edifici número vuit del carrer Venus, al barri de la Mariola, viu en una situació de tensió després que un habitatge que es va cremar a finals de juny hagi estat reokupat pels mateixos inquilins que hi vivien des de feia tres anys. Denuncien que l’habitatge, un segon pis, encara té els desperfectes de l’incendi, que els okupes han punxat la llum de la comunitat i que l’entitat bancària propietària del pis, Bankia, no vol responsabilitzar-se ni de reparar els desperfectes del foc ni de tapiar l’habitatge per evitar que entrin més okupes.

“Es tracta d’una família que portava tres anys okupant aquest pis i quan es va cremar el 28 de juny van abandonar l’edifici”, assegura un veí, que recalca que fins que no hi va haver l’incendi la família no havia ocasionat cap problema. “No obstant, aquesta setmana s’han tornat a instal·lar al pis i no poden continuar vivint en aquestes condicions”, lamenta el veí, que afegeix que ahir la Guàrdia Urbana va intentar entrar a l’edifici per parlar amb els okupes sense èxit i rebent insults per part dels inquilins.

La xarxa pretén que els ajuntaments tinguin més facilitats per captar habitatge públic

“Hem parlat amb l’ajuntament sobre aquest assumpte, ja que creiem que Serveis Socials els hauria de proporcionar un altre allotjament o un lloguer social, i ens ha recomanat que denunciem Bankia perquè repari els desperfectes i tapiïn el pis fins que sigui venut o llogat”, va dir el mateix veí.

Per la seua part, des de l’ajuntament estan estudiant el cas i preveuen donar-hi una resposta els propers dies.

Impulsen una xarxa municipal de gestió d’habitatges

La Paeria i els ajuntaments de Barcelona i Mataró impulsaran una xarxa de municipis per a la gestió pública dels habitatges amb l’objectiu de “col·laborar i demanar a la Generalitat la implementació de polítiques d’habitatge que ofereixin eines de gestió per al parc de pisos dels ajuntaments i que faciliti que es pugui captar habitatge públic”. Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte, després de reunir-se amb la seua homòloga de Barcelona, Lucía Marín, i la regidora d’Urbanisme de Mataró, Sarai Martínez. “Ha sigut una primera presa de contacte per impulsar aquesta xarxa, a què esperem que s’afegeixin ajuntaments de tots els colors”, va dir Talamonte, que va posar èmfasi a desestigmatitzar el fet de recórrer a un habitatge públic, un lloguer social o un recurs d’emergència. Paral·lelament, el grup promotor de la ILP de pobresa energètica es va reunir ahir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i uns altres tres consellers per demanar-los que compleixin la llei 24/2015 que prohibeix a les companyies elèctriques tallar el subministrament a famílies amb dificultats. D’altra banda, el Parlament va aprovar ahir una moció en la qual reclama a la Generalitat invertir un mínim de 1.000 milions en polítiques públiques d’habitatge.

tracking