SEGRE

URBANISME PROJECTES

Al·legacions a la plaça de l'Auditori de Lleida obliguen a paralitzar la licitació

Comerciants i veïns, que van recollir 3.000 firmes, insten la Paeria a reconsiderar el projecte, que traurà aparcaments || Va sortir a concurs i a exposició alhora

Imatge virtual del disseny d’Isabel Bennasar per a la plaça.

Imatge virtual del disseny d’Isabel Bennasar per a la plaça.ISABEL BENNASAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La licitació de la reforma de la plaça de l’Auditori per part de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha estat paralitzada després que s’hagin presentat al·legacions al projecte. Aquest es va aprovar inicialment al ple del 3 de maig passat, per la qual cosa havia de sortir a exposició pública i, després d’haver-se resolt les al·legacions en cas que s’haguessin presentat, hauria d’haver sortit a licitació. Tanmateix, l’EMU el va treure a concurs alhora que estava en període d’exposició pública i, com que s’hi han presentat al·legacions, la licitació ha hagut de suspendre’s. Fins al moment, no s’hi havien presentat més ofertes.

Fonts municipals no van concretar quantes al·legacions hi ha, però sí que les han presentat els comerciants i veïns de la zona, que ja van recollir més de 3.000 firmes per paralitzar el projecte. La principal denúncia és que la renovació de la plaça traurà les 52 aparcaments. A l’escrit, al·leguen “que la gran majoria d’habitatges no tenen aparcaments i, per tant, les places que ara hi ha suposen un gran alleujament per als veïns; que l’existència del pàrquing del Canyeret no soluciona el problema perquè l’accés és insegur quan es fa fosc; que el pàrquing de la plaça de l’Auditori suposa facilitar que més clients s’atansin a l’Eix Comercial, ja que són de rotació; que l’anterior govern municipal va incomplir les millores que va dir que faria a canvi de l’eliminació de les places i que l’existència de la futura plaça agreujarà l’incivisme i suposarà un deteriorament en la conviviencia”. Per tot això, “preguem a la nova Paeria la permanència del pàrquing”, a més d’assenyalar que la plaça “suposarà incrementar el deute del consistori”.

El projecte té un cost de 800.000 euros i preveu una plaça poblada d’arbres amb un accés a la Seu Vella

Aquest projecte, que fa més de dos anys que s’està gestant, va formar part de la primera edició del concurs públic que va fer la Paeria anomenat Espais Singulars. Compta amb un cost de 800.000 euros i preveu obrir un altre accés per als vianants cap a la Seu Vella.

La Paeria amplia el termini per a la reforma de la plaça de la Panera La Paeria va ampliar la setmana passada el termini per presentar ofertes per reurbanitzar i reformar l’entorn del centre d’art de la Panera fins al dia 24 de juliol, quan acabava el passat dia 10. Aquest projecte, de 865.579,19 euros, també va formar part del concurs Espais Singulars alhora que el de la plaça de l’Auditori fa dos anys.

tracking