SEGRE

COMERÇ URBANISME

Un fons d'inversió francès serà el soci majoritari del pla comercial de Torre Salses

Eurofund ultima la creació d’una societat conjunta amb Frey per finançar el projecte, en el qual es preveu una inversió de 100 milions || Va comprar el centre comercial Parc Vallès per 82 milions

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La promotora del centre comercial de Torre Salses, Eurofund Parc Lleida, està ultimant un acord amb el fons d’inversió immobiliari francès Frey per crear una aliança d’empreses en el qual aquest serà el soci majoritari i aportarà el gruix del capital per desenvolupar el projecte, en el qual es preveu una inversió d’uns cent milions d’euros.

les claus

  • Superfície. El projecte preveu una superfície de 55.000 metres quadrats. De moment hi ha confirmat un multicinemes amb nou sales i un establiment Bonpreu. 
  • Inversió. Es preveu una inversió de 100 milions d’euros i generarà un mínim de 400 llocs de treball. 

Fonts solvents van confirmar ahir a SEGRE aquesta operació i van afirmar que “el pacte reforça el projecte”. Van afegir que “Eurofund continuarà gestionant-lo, però Frey serà l’accionista majoritària de l’empresa propietària de Torre Salses”. En aquest sentit, van explicar que es tracta d’una fórmula “força comuna”. És a dir, la promotora s’alia amb socis capitalistes que aporten el finançament necessari, mentre s’encarrega de la gestió de l’actiu. Les mateixes fonts van explicar que la companyia francesa “està especialitzada en parcs comercials”. Precisament, fa un any va adquirir el seu primer actiu a Espanya, el centre comercial Parc Vallès, per 82,5 milions d’euros.

Segons EjePrime, un mitjà online d’informació econòmica especialitzat en el negoci immobiliari a Espanya, arran d’aquesta operació a Barcelona, a més de l’entrega d’un centre comercial a França i la comercialització dels actius existents, la cartera del fons va augmentar un 23 per cent al tancament del 2018, fins als 729,8 milions d’euros.

Un projecte polèmic

Eurofund té previst que les obres comencin a finals d’aquest any per inaugurar el complex d’aquí a poc més de dos anys. No obstant, el nou govern de la Paeria s’oposa a aquest projecte (vegeu el desglossament) i també compta amb el rebuig de les patronals i associacions de comerciants de la ciutat.

Consideren que la inversió comercial ha de fer-se al centre de la ciutat i que el pla comercial podria “buidar” l’Eix.

La resolució de les 654 al·legacions durarà mesos La modificació de la reparcel·lació i urbanització del sector SUR 42 Torre Salses va rebre finalment un total de 654 al·legacions, segons van detallar ahir el tinent d’alcalde Toni Postius i la regidora de Participació, Contractació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferré, que van explicar que “es respondran una per una, en un procés que s’allargarà diversos mesos”. Hi ha 10 reclamacions amb defectes de caràcter formal i ara s’obrirà un procés per reparar-les. Llavors, els tècnics d’Urbanisme faran un inventari de totes les al·legacions i les traslladaran a la junta de compensació, perquè emeti les seues conclusions, que no són vinculants. A continuació, la Paeria les analitzarà una per una. De les 654 reclamacions, 309 són de caràcter tècnic; 93 jurídiques i 242 subjectives que qüestionen el model comercial. Postius va destacar que “no és veritat que el projecte va ser aprovat en la junta de compensació per unanimitat dels propietaris i que no es van presentar al·legacions quan es va fer la modificació del pla parcial”.

Recreació virtual de l’espai que ocuparà el complex de Torre Salses al costat del vial Víctor Torres.

Recreació virtual de l’espai que ocuparà el complex de Torre Salses al costat del vial Víctor Torres.EUROFUND

tracking