SEGRE

TRANSPORTS MOBILITZACIONS

Serveis mínims del 40% per la vaga de busos en hores punta

De dijous a dissabte, i la resta del dia s’oferirà el 20% de viatges

Imatge d’arxiu d’un autobús d’Alsina Graells.

Imatge d’arxiu d’un autobús d’Alsina Graells.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els conductors dels autocars d’Alsina Graells, que començaran una vaga aquest dijous que durarà fins dissabte, oferiran serveis mínims del 40% en les hores punta. En concret, aquestes freqüències es mantindran entre les 06.30 i les 09.30 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Àngel Ocaña, president del comitè d’empresa, va explicar ahir que durant la resta de franges horàries s’oferirà el 20% dels serveis, mentre que dissabte es prestarà el 33% del servei. Ocaña va apuntar que aquests són els serveis mínims que ha establert Transports de la Generalitat. La vaga de la plantilla d’Alsina Graells, integrada per més de 150 persones, afectarà les línies de Lleida, Solsona i Vielha. Aquestes últimes les serveix National Express, que també forma part del grup Alsa com Alsina Graells i els conductors del qual també secunden la vaga, segons Ocaña. A Lleida, Alsina Graells és responsable de les principals línies de transport, entre les quals hi ha les que connecten Lleida amb la Seu i Andorra o la de Barcelona. La mobilització també afectarà línies del Berguedà i el Bages.

Per hores no pagades

Els treballadors denuncien que durant nou anys han estat treballant cada dia durant una hora més sense rebre remuneracions extres i reclamen que aquesta hora els sigui abonada en un futur, una cosa que afirmen que l’empresa es nega a fer. Així mateix, asseguren que se’ls nega l’aplicació d’una sentència que estableix que se’ls ha d’abonar el concepte de “borsa vacacional”.

LES CLAUS Línies afectades La vaga (de dijous a dissabte) afectarà les línies que connecten Lleida amb Barcelona i amb Andorra, entre d’altres. Reivindicacions Els conductors demanen que se’ls pagui l’hora extra que fan cada dia des de fa nou anys, entre altres peticions.

tracking