SEGRE

La Paeria estalviarà més de 65.000 euros en suprimir el pàrquing gratuït per a regidors

Aquesta despesa suposarà més de 16.000 euros anuals

Imatge d’arxiu de la façana de la Paeria

Imatge d’arxiu de la façana de la PaeriaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha suprimit les targetes de pàrquing que disposaven fins ara de forma gratuïta els regidors i directius d’alguns departaments municipals en aparcaments de la ciutat. Això permetrà estalviar 16.472 euros anuals, 65.884,79 comptant tota la legislatura.

Aquesta decisió afecta 22 de les 24 targetes contractades, ja que la Paeria només en mantindrà dos per l’ús estricte dels vehicles d’alcaldia, que han de romandre de servei permanent. En el nou compromís amb la concessionària de l’aparcament ha quedat exclòs fins i tot el cotxe de l’alcalde.

Amb aquesta decisió, l’equip de Govern segueix en la línia d’eliminar despeses supèrflues per les arques municipals i es manifesta especialment combatent amb “la cultura del privilegi”, que hi ha hagut fins al darrer mandat. Cal recordar que els regidors d’Esquerra Republicana, el Comú de Lleida i la Crida-CUP ja hi van renunciar fa quatre anys.

La tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Jordina Freixanet, ha manifestat que, en prendre aquesta decisió, s’està aplicant el codi ètic aprovat pel ple de la Paeria el març del 2017 i que s'està redactant un nou document de bones pràctiques entre els membres electes. Freixanet apunta que aquesta mesura, a més de generar estalvi i contribuir al foment de l’ètica en l’acció política, també representa “una aposta del Govern municipal per la transició energètica, en no donar més facilitats a la mobilitat amb el vehicle privat”. 

tracking