SEGRE

DENÚNCIES VIOLÈNCIA MASCLISTA

Agredeix a Lleida l'exparella, embarassada, en presència del seu fill de cinc anys

El jove va irrompre ahir a primera hora del matí al pis de la víctima al carrer Riu Éssera || Va ser detingut hores després al tornar a l’habitatge de la dona

Imatge d’una concentració contra la violència masclista.

Imatge d’una concentració contra la violència masclista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir ahir un jove de 27 anys per haver agredit la seua exparella embarassada i en presència del fill de 5 anys d’aquesta en un habitatge del carrer Riu Éssera. Segons van informar fonts policials, els fets van tenir lloc entre les 7.30 i les 8.00 hores, quan l’home va irrompre al pis de la víctima, amb qui ja no convivia, moment en què la va amenaçar i li va pegar. En el moment de l’agressió, a l’habitatge hi havia el fill de 5 anys de la víctima, que va presenciar els fets, a més d’altres persones que conviuen amb la dona. Després d’alertar la Urbana, el jove va fugir de l’habitatge.

La víctima va ser atesa en un primer moment per les agents, que la van acompanyar fins al CAP perquè l’atenguessin per les lesions que presentava i també al mostrar voluntat de denunciar els fets.

Per la seua part, la Policia Local va establir un dispositiu de recerca de l’agressor durant tot el matí, fins que finalment va ser arrestat cap a la 1 del migdia al portal de l’habitatge de la víctima, on esperava que tornés. L’acompanyament dels agents va evitar, possiblement, que la dona patís una segona agressió. Després d’identificar-lo, el jove va quedar detingut com a autor d’un delicte de violència en l’àmbit de la llar i passarà a disposició judicial durant les pròximes hores.

Aquest any, la Guàrdia Urbana ha arrestat trenta-nou persones per violència masclista a Lleida ciutat, el doble que en el mateix període de l’any passat. Dijous passat, un home va ser detingut, amb un còmplice, per haver entrat per la força a l’habitatge de la seua exparella, al carrer Bonaire, i haver-la agredit i robat 100 euros (vegeu SEGRE d’ahir). En aquest cas, el detingut tenia una ordre d’allunyament de la víctima. Així mateix, la setmana passada, un altre home va ser arrestat per haver clavat un cop de puny a la seua exparella en ple carrer, a Blondel. L’agressor va ser retingut per un testimoni dels fets fins a l’arribada de la policia.

El juliol va registrar un crim masclista cada tres dies amb 9 dones assassinades

El juliol és un mes negre per a la violència masclista i el d’aquest any ha estat el pitjor, segons les estadístiques, des del 2015, amb nou dones assassinades per les parelles o exparelles a Espanya. L’última víctima es va registrar dimecres passat a Burgos, quan una dona de 55 anys va ser assassinada a trets pel seu marit, que també va ferir el seu fill de 30 anys abans de suïcidar-se. En el que va d’any, ja han estat 37 els crims masclistes, un 60% més que en el mateix període de l’any passat. A les nou dones mortes al juliol s’hi ha sumar la mort d’un menor de 10 anys, assassinat pel seu pare, que es va suïcidar, a Múrcia. Així mateix, durant els últims dies s’han produït més casos de violència sexual, com a Barcelona ahir (més informació a la pàgina 20). A la província de Lleida, a falta de publicar-se les denúncies del segon trimestre, els Mossos d’Esquadra van registrar 237 denúncies per violència masclista entre el gener i el març, xifra que suposa dos denúncies al dia.

tracking