SEGRE

SERVEIS TRANSPORT

La Paeria accedeix a millorar i a no traslladar la parada de taxis a Renfe

Eixamplarà mig metre un tram guanyant espai a costa de la vorera || Queixes de taxistes van frenar al maig la reubicació a l’aparcament de zona blava

Tram final de la parada de taxis de l’estació de Renfe que s’eixamplarà mig metre.

Tram final de la parada de taxis de l’estació de Renfe que s’eixamplarà mig metre.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria eixamplarà mig metre l’últim tram de la parada de taxis davant de l’estació de Renfe, de forma que es descarta la proposta inicial d’ubicar els taxistes a l’aparcament de zona blava al costat de l’estació. Així ho van confirmar ahir els presidents de les cooperatives Tele Ràdio Taxi i Loteutaxi, Manolo Olmedo i Lluís Monge, després d’haver-se reunit amb la Paeria.

“A banda d’ampliar el carril de l’últim tram, s’habilitarà una senyalització perquè puguem circular cap a la part davantera de la parada sense que el semàfor ens afecti”, va explicar Monge. Eixamplar el carril comportarà haver de traslladar fanals i arbres. “Ens van dir que es destinaria part del pressupost del pla de barris i que les obres han d’executar-se abans que finalitzi l’any”, va assenyalar i va valorar positivament la proposta “ja que la parada serà més espaiosa i no hi haurà perill per als retrovisors”. Tanmateix, va lamentar que “continuarem estant allunyats de la porta de l’estació”.

Olmedo, per la seua part, va assenyalar que “encara ens han d’ensenyar el projecte de com quedarà definitivament, però aquesta és una de les poques solucions que hi ha” i va considerar que l’opció de traslladar la parada a l’aparcament de zona blava “hauria estat millor amb un gir cap a la rambla Ferran”.

El col·lectiu de taxistes va denunciar fa uns mesos a l’ajuntament que els canvis en la circulació a Príncep de Viana els havien perjudicat, ja que es va desplaçar la parada, està tallada per una sortida d’emergència i un pas de vianants amb semàfor, on a partir d’allà s’estreny el carril.

L’anterior govern del PSC va anunciar al març el trasllat de la parada cap a l’aparcament de la zona blava i el 13 de maig van començar les obres. Tanmateix, queixes de Loteutaxi van fer que s’aturessin les obres perquè encara quedava pendent una reunió amb la Paeria i no els convencia el lloc per deixar els passatgers, una zona que no s’utilitza perquè hi ha unes pilones verdes. Davant d’aquesta situació, l’ajuntament va parar les obres i els va oferir seguir a la parada actual però ampliant la vorera, amb el permís previ d’Adif. La Paeria no va facilitar-ne ahir informació.

tracking